Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. apríla 2017, 11:40
Čas čítania 0:00
freshfem redakcia

Netradičná módna prehliadka FASHION DELIGHT odprezentuje nápadité outfity, vytvorené zo starého a nenoseného oblečenia

Uložiť Uložené

Príď podporiť event, ktorý pomáha.

Študenti fakulty massmediálnej komunikácie v Trnave  momentálne pripravujú ďalší ročník módnej prehliadky FASHION DELIGHT, ktorá sa uskutoční 10. mája v trnavskom nákupnom centre City Aréna. Ak si myslíš, že to bude obyčajná nudná fashion show, tak si na veľkom omyle. Táto sa totiž ponesie v spojení hudby a módy, čím vytvorí show ako sa patrí. Za celým eventom stojí hlavná organizátorka Silvia Chlumecká, ktorá chcela pretvoriť obyčajnú prehliadku na niečo originálne, čo sa bude ľuďom páčiť. Spolu s Patrikom Ščasnovičom, muzikálovým tanečníkom, sa preto rozhodli tento ročník FASHION DELIGHT odprezentovať netradične - tancom. Po úspešnom minulom ročníku, ktorý sa uskutočnil pod vedením Mareka Šimočiča, prijali pozvanie na tohtoročný event aj známi slovenskí návrhári. Tí sa pravidelne zúčastňujú prestížnych prehliadok, akými sú napríklad Bratislavské módne dni.

Na tomto ročníku sa predstavia zvučné mená ako Blažena Ostrovská, ktorá získala ocenenie na Bratislavských módnych dňoch v roku 2013. Ďalej Zlatica Hujbertová, ktorá zvíťazila na BMD2016 a získala cenu za výnimočnú módnu tvorbu. Ďalej mená ako Dominiqe Bohus, Gabriela Giotto, Pavol Dendis, Miriam Pokojná či Karin Hykšová. A svoje kolekcie predvedú značky: Orsay, Lindex, Tally Weijl, Carpisa, Deichmann, Devergo a Joss Fashion.

Netradičná módna prehliadka FASHION DELIGHT odprezentuje nápadité outfity, vytvorené zo starého a nenoseného oblečenia
Zdroj: Fashion Delight

Okrem bohatého programu je však hlavnou myšlienkou celej prehliadky niečo oveľa krajšie - pomoc tým, ktorí to naozaj potrebujú. Udržateľnosť módneho priemyslu sa stáva čoraz častejšie ústrednou témou v médiách všetkého druhu. Medzinárodné kampane a hnutia bojujú za etickú a transparentnú výrobu, lepšie podmienky pre zamestnancov a zároveň podporujú ľudí v recyklácii starého oblečenia. A tým sa nemyslí len jeho šetrné odstránenie z nášho šatníka, ale i úprava, prípadne výmena. Pretože veľa z nás má určite v šatníku nenosené kúsky, o ktoré by sme sa mohli podeliť s tými, ktorí toľko šťastia nemajú.

Na túto problematiku sa rozhodol upozorniť aj event FASHION DELIGHT, v rámci ktorého sa 5 módnych blogeriek pokúsi zo zozbieraného nenoseného a starého oblečenia od študentov, vytvoriť nápadité outfity. Tie predvedú na prehliadke a následne bude jednej udelená cena Fashion Bloggera 2017. Aby sa radosť šírila ďalej, vyzbierané oblečenie poputuje krízovému stredisku v Trnave. Rozhodne sa teda bude na čo pozerať, preto prídi podporiť dobrú vec a prispej svojou trochou aj ty. 

Netradičná módna prehliadka FASHION DELIGHT odprezentuje nápadité outfity, vytvorené zo starého a nenoseného oblečenia
Zdroj: Fashion Delight
Domov
Zdieľať
Diskusia