Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2016, 16:58
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Aká bola najväčšia chyba druhej série True Detective podľa šéfa HBO?

FILMY A SERIÁLY HBO TRUE DETECTIVE
Uložiť Uložené

Čo sa to vlastne v zákulisí pokazilo, alebo prečo druhá séria nesplnila štandard nastavený prvou?

Od poslednej epizódy druhej série ubehlo už pár mesiacov a všetci sme tak mali čas na uležanie si všetkého v hlave, opätovné zhliadnutie, čítanie rôznych faktov a podobne. Myslím, že nám všetci dáte za pravdu ak povieme, že druhá osmička častí nielen nesplnila očakávania, ale aj akýsi štandard, ktorý bol nastavený prvou sériou. Prečo to vôbec bolo tak? Jeden z faktorov mohla byť účasť viacerých režisérov, narozdiel od samostatnej jazdy Caryho Fukunagu. Alebo to bolo kvôli zlej chémii postáv či výberu nevhodného prostredia pre umiestnenie deja? Podľa jedného z najvyšších ľudí v HBO, Michaela Lombarda, to bolo niečo úplne iné a zároveň tak jednoduché. V (až prekvapujuco) úprimnom rozhovore potvrdil, že tvorca a showrunner Nic Pizzolatto jednoducho nedostal toľko času, koľko potreboval. Čast viny dokonca prebral na svoje plecia.

„Našou najväčšou chybou (neviem, či takto môžeme označiť aj druhú sériu True Detective) je to, keď niekomu prikážeme, aby stihol ten a ten deadline, hoci tým priamo úmerne znižujeme šance na čo najkvalitnejší výsledok. Jednoducho sme v tomto zlyhali. Ako kontrastný príklad môže dobre poslúžiť prvá séria. To bolo niečo, o čom mohol Nic Pizzolatto premýšľať poriadne dlhú dobu a ustáliť si myšlienky. Je to naozaj oduševnelý spisovateľ. Myslím, že sme boli proste príliš nadšení a ukvapení a ja osobne za to na seba beriem zodpovednosť. S prvou sériou sme mali naozaj veľký úspech. Ach, tak rád by som ho zopakoval ďalší rok. Asi tak nejak to vyzeralo v mojej hlave"

Odporúčané
Herec Finn Bennett z True Detective pre Refresher: Natáčali sme v úplnej tme (Rozhovor) Herec Finn Bennett z True Detective pre Refresher: Natáčali sme v úplnej tme (Rozhovor) 20. februára 2024, 9:00

„Viete čo? Pokazil som mu to ja. Chcel som, aby priniesol niečo veľmi zdĺhavé a náročné v krátkom čase. Takto sa ten seriál nerobí. Musel opäť nájsť svoju múzu a to je veľmi ťažké. Zobral som si z toho veľké ponaučenie a to také, že nič podobné už nabudúce neurobím."

„Bol by som nesmierne rád, ak by som už teraz vedel, ako bude vyzerať nasledujúci rok a rovno si to všetko rozplánoval. Ale neurobím to. S takýmito vecami sa začnem pohrávať, až keď budú hotové scenáre."

Aká bola najväčšia chyba druhej série True Detective podľa šéfa HBO?

Neviem ako vás, ale nás táto úprimnosť nesmierne prekvapila. Ako to teda bude so seriálom ďalej? Pred pár mesiacmi sme vás informovali, že Pizzolatto naozaj podpísal zmluvu do roku 2018 (s jedným zvláštnym dodatkom podľa vlastného výberu), ale o tretej sérii sa ešte v zákulisí údajne nehovorí. Treba však dodať, že z tohto rozhovoru cítiť obrovský kus nádeje a vzájomného rešpektu. Veď prečo by aj nie, ratingy sledovanosti boli slušné. Čo si o celej situácii zatiaľ myslíte vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia