Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2017, 12:59
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Man of Steel 2 hľadá režiséra. Bude ním Matthew Vaughn, tvorca Kick-Ass, Kingsman či X-Men: First Class?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kývne talentovaný tvorca Warnerom?

Warner Bros. momentálne s úzkosťou sledujú, ako sa podarí prijatie ďalšej skladačky ich DCEU univerza: očakávaná Wonder Woman. Následne nás čaká Justice League (2017) a Aquaman (2018). Dlho sa ale hovorilo aj o sequeli snímky, ktorá celý tento vesmír odštartovala. Man of Steel od Zacka Snydera (s Christopherom Nolanom ako producentom) sa stal hitovkou, kritiky síce neboli zvlášť nadšené, ale ani prehnane negatívne. O pokračovaní sa hovorilo prakticky okamžite, ale napokon sme dostali hybrid menom Batman v Superman (2016), kde bolo splácaných snáď päť filmov dohromady. Vieme, ako to dopadlo. Štúdio by však teraz chcelo nakrútiť regulérny sequel. A už si aj vyhliadlo režiséra. 

Man of Steel 2 hľadá režiséra. Bude ním Matthew Vaughn, tvorca Kick-Ass, Kingsman či X-Men: First Class?
Zdroj: 20th Century Fox

Vo Warner Bros. by boli radi, ak by na režisérsku stoličku zasadol Matthew Vaughn. Ten v súčasnosti dokončuje druhého Kingsmana, ale bolo potvrdené, že ohľadom Man of Steel 2 už prebehli úvodné rokovania. Ešte ale ani zďaleka nie je isté, či na pokračovanie Matthew kývne. U Warnerov ale majú záložný plán. Ak by Vaughn z nejakého dôvodu odmietol Man of Steel 2 režírovať, budú sa ho snažiť ukecať na iný film z DCEU univerza. Evidentne po Vaughnovi nesmierne túžia a niet sa čomu čudovať. Matthew Vaughn vstúpil do sveta komiksu svojím fenomenálnym Kick-Ass (2010), ktorý sa už stačil stať kultovou záležitosťou. Len o rok neskôr vytvoril jeden z najlepších dielov X-Men série s podtitulom First Class (2011). Jeho zatiaľ poslednou zastávkou v komiksových vodách bol úspešný Kingsman (2014). Ide teda o skúseného tvorcu a jeho talent by bolo škoda nevyužiť. 

Man of Steel 2 hľadá režiséra. Bude ním Matthew Vaughn, tvorca Kick-Ass, Kingsman či X-Men: First Class?
Zdroj: Warner Bros.

Ironicky, v minulosti to bol práve Vaughn, kto chcel pracovať (spolu s Markom Millarom) na novom filme o Supermanovi. Štúdio však jeho víziu zmietlo zo stola a dalo radšej prednosť Davidovi S. Goyerovi a Christopherovi Nolanovi. Už vtedy sa Matthew pomerne jasne vyjadril, ako by si nový príbeh Muža z ocele predstavoval:

„Myslím, že zo Supermana by sa nikto nemal snažiť urobiť vážnu Dark Knight verziu. Superman je predsa hravý a zábavný. Alebo by aspoň mal byť, podľa môjho názoru.“

Ak by režisér chcel stále poňať Man of Steel 2 v podobnom tóne, išlo by o jasný signál, že vo Warner Bros. radikálne zmenili kurz. O tom sme vás už, koniec koncov, viackrát informovali. Producenti sa momentálne predháňajú v tvrdeniach, že Justice League bude omnoho vtipnejšia a že aj Wonder Woman je vlastne fajn dobrodružný príbeh, ktorému nechýba nadhľad. Nakoľko bude táto taktika úspešná, je otázne. V prípade hrdinskej Amazonky sa presvedčíme už o niekoľko týždňov. Ak by však Vaughn skončil pri pokračovaní Man of Steel, určite by sa nikto nehneval. Ostávalo by nám už len dúfať, že štúdio by si tentokrát ustrážilo svoje maniere a menej kecalo autorom do ich práce.

Domov
Zdieľať
Diskusia