Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. augusta 2017, 16:00
Čas čítania 0:49
Daniel Michalík

Prečo chcel Nolan natočiť Dunkirk bez scenára a akú techniku používa Hans Zimmer na tvorbu takmer nekonečného napätia?

FILMY A SERIÁLY CHRISTOPHER NOLAN
Uložiť Uložené

Dve zaujímavé otázky a odpovede, ktoré vám dosvedčia, že Dunkirk nie je len obyčajným filmom.

Christopher Nolan a Hans Zimmer spolu tvoria geniálnu dvojicu. Chrisov štýl rozprávania príbehu v spojitosti s nezabudnuteľnými hudobnými motívmi od Hansa jednoducho spôsobuje zimomriavky a čo sa Dunkirku týka, opäť sme neboli sklamaní. Zimmer na vytvorenie mrazivej a zároveň nervóznej atmosféry použil zaujímavú techniku, pričom využil takzvaný Shepard tone. Čo daný zvuk spôsobuje a ako vytvára takmer nekonečné napätie sa dozviete vo videu nižšie.

Zaujímavý je aj fakt, že Nolan chcel natočiť Dunkirk kompletne bez scenára. Teda, aby sme boli presnejší, v procese príprav uvažoval nad tým, že by tento postup bol možný. Preňho je táto historická udalosť niečim, čo chcel skrátka ukázať - opäť to vytvoriť do reálnej podoby a len natočiť. Veď predsa celý film je o evakuácií. Chrisova manželka a partnerka v produkcii, Emma Thomas, však naň len pozrela, že to snáď nemyslí vážne, a tak sa Chris tohto nápadu rýchlo vzdal. Aj napriek tomu bol scenár napísaný trochu netradičným štýlom, pričom pozostával len zo 76 strán. Chris taktiež dopĺňa, že v jeho ďalšom filme o dialógy nebude núdza.

Mohlo by ťa zaujímať:
Zoznam - Najlepšie historické filmy
10 zaujímavostí o Gal Gadot, o ktorých si (možno) nevedel
Citáty o láske z obľúbených seriálov a filmov. Výroky plné citov z Euphorie, Priateľov aj Harryho Pottera
Domov
Zdieľať
Diskusia