Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2018, 15:52
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Bol vyhadzov Jamesa Gunna z réžie Guardians of the Galaxy 3 oprávnený?

FILMY A SERIÁLY GUARDIANS OF THE GALAXY 3
Uložiť Uložené

Spočiatku sa nám zdalo, že reakcia Disney bola prehnaná. Ale potom sme si prečítali Gunnove tweety.

Ešte včera sme vám stihli priniesť iformáciu, že James Gunn bol vyhodený z postu režiséra Guardians of the Galaxy 3. Problémom boli jeho dekádu staré tweety, ktoré sa mali týkať nemiestnych vtipov o pedofílii či znásilnení.

Spočiatku sa nám krok štúdia Disney zdal až príliš unáhlený, avšak teraz sme si aj my mali možnosť pozrieť Gunnove tweety (prikladáme ich nižšie) a už postoj štúdia chápeme.

Samozrejme, názory na humor môžeme mať rôzne, avšak tieto "vtipy" sú naozaj dosť za čiarou a viaceré z nich sú naozaj nechutné. Ide o hlúpe, detinské komentáre a už rozumieme, prečo Disney reagovalo takto rázne.

Bol vyhadzov Jamesa Gunna z réžie Guardians of the Galaxy 3 oprávnený?
Zdroj: James Gunn/Screenrant

Možno sa vám to stále zdá voči Gunnovi nespravodlivé, ale je dobré si uvedomiť, že Disney je štúdio, ktoré veľmi dbá na svoj rodinný imidž. Všetko musí byť nevinné a bez pachuti kontroverzie. Do podobných vôd sa proste Disney nemôže púšťať.

Podobné hlúpe príspevky idú priamo proti tomu, čo sa snažia roky raziť a oni sami z toho majú len problémy. Štúdiu zodpovednému za najväčšie filmový hity, ktoré milujú milióny divákov všetkých vekových kategórií.

Odporúčané
KVÍZ: Strážcovia galaxie – čo znamená I am Groot a s koľkými ženami mal Star-Lord sex? KVÍZ: Strážcovia galaxie – čo znamená I am Groot a s koľkými ženami mal Star-Lord sex? 6. mája 2023, 11:30

Okrem nových dielov Star Wars a marveloviek nám Disney prináša aj množstvo rozprávok. Je logické, že ich sleduje obrovské množstvo detí a ich rodičia by sa mohli začať ozývať. Pretože "vtipy" o výsmechu obetiam AIDS, znásilnení či poznámky o jedení detí dobrú reklamu určite nerobia. 

Je pravdou, že tieto príspevky už majú približne 10 rokov, ale Gunn ich mal predovšetkým už dávno vymazať. Pokiaľ tvrdí, že sa ako človek posunul a už podobné "vtipy" netrúsi, bol by to z jeho strany logický krok.

Bol vyhadzov Jamesa Gunna z réžie Guardians of the Galaxy 3 oprávnený?
Zdroj: Walt Disney/Marvel Studios

Rovnako je zbytočné tvrdiť, že Gunn sa stal "obeťou" akéhosi honu na čarodejnice, ktorý podľa niektorých ľudí rozpútalo hnutie MeeToo, keďže tento prípad s tým nemá nič spoločné.

Nepochybujeme o tom, že keby tieto tweety vyplávali na povrch pred 10 rokmi, reakcia štúdia by bola rovnaká. A oprávnená.

Gunn si skrátka neuvedomil, že sa stal sledovaným režisérom pracujúcim pre najväčšie štúdio v Hollywoode a nemôže si len tak trieskať, čo chce. Mal predvídať následky, obzvlášť keď prihliadneme k faktu, že mu Disney do budúcna zverilo vesmírne snímky Marvel univerza. Ex- post ospravedlnenie mu už nepomohlo.

Disney teda urobilo jediný rozumný krok a poslalo Gunna kade ľahšie. Je to pre Guardians of the Galaxy strata? Do istej miery áno, ale keďže v redakcii zastávame názor, že druhý diel za veľa nestál, tak sme aj celkom radi, že sa projektu chopí niekto iný.

Odporúčané
O čom sú potitulkové scény v Strážcoch galaxie 3 a koľko ich je? Ktoré postavy na konci prežili a ktoré zomreli? O čom sú potitulkové scény v Strážcoch galaxie 3 a koľko ich je? Ktoré postavy na konci prežili a ktoré zomreli? 3. mája 2023, 18:30

Ak by štúdio na režisérsku stoličku posadilo Taiku Waititiho (Thor: Ragnarok), boli by sme na tretí diel Guardians of the Galaxy po sklamaní z druhého dielu dokonca vyložene nadšení.

Domov
Zdieľať
Diskusia