Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2018, 14:23
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Netflix chystá seriál zo sveta Pacific Rim. Anime bude o o dvoch súrodencoch hľadajúcich svojich nezvestných rodičov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Súboj Kaiju a Jaegerov dostane animovanú podobu.

Akčné sci-fi Pacific Rim sa nám zatiaľ predstavilo dvomi filmami, a teraz k nim pribudne aj anime seriál. O projekt sa postará Netflix v spoluprácii s Legendary Entertainment. Čo sa týka príbehu, zatiaľ vieme len toľko, že sa vrátime sa do centra epickej bitky medzi mimozemskou rasou Kaiju a obrovskými robotmi Jaegermi.

Seriál bude stavať na predchádzajúcich filmoch a hlavnými postavami budú dvaja súrodenci: idealistický mladý chlapec a jeho naivná mladšia sestra. Tí budú nútení pilotovať opusteného Jaegera cez nehostinnú a nebezpečnú krajinu so snahou prežiť a zároveň sa budú pokúšať nájsť svojich stratených rodičov.

Netflix chystá seriál zo sveta Pacific Rim. Anime bude o  o dvoch súrodencoch hľadajúcich svojich nezvestných rodičov
Zdroj: Universal Pictures

Ako showrunneri seriálu sú uvádzaní scenáristi Craig Kyle (Thor: Ragnarok) a Greg Johnson (X-Men: Evolution). Zatiaľ nie je jasné, kedy si epizódy odbijú svoju premiéru, ale tušíme, že by pre túto sériu mohlo ísť o vítanú vzpruhu, ktorú po slabom Pacific Rim: Uprising určite potrebuje.

Prvý Pacific Rim dorazil do kín v roku 2013 pod režisérskou rukou Guillerma del Tora. Film sa dočkal priaznivej kritickej odozvy, no tržby bohužiaľ neodpovedali kvalite. Začiatkom tohto roka sme dostali sequel Pacific Rim: Uprising v réžii Stevena S. DeKnighta, ktorý dopadol výrazne horšie, odchádzali sme z neho sklamaní (našu recenziu nájdete tu) a finančne tiež išlo o prepadák.

Napriek tomu sa tvorcom tento svet nechce opustiť, a tak sa ešte pomerne nedávno pohrávali aj s potenciálnou trojkou, prípadne iným rozšírením príbehu.

Netflix chystá seriál zo sveta Pacific Rim. Anime bude o  o dvoch súrodencoch hľadajúcich svojich nezvestných rodičov
Zdroj: Universal Pictures

Steven S. DeKnight, režisér Uprising, dokonca nadhodil možnosť samostatného univerza, ktoré by sa v určitom bode mohlo spojiť s Monster Universe štúdia Legendary, a teda priviesť na plátno nielen Jaegerov a Kaiju, ale aj Godzillu či King Konga.

Uvidíme, ako dopadne plánovaný seriál. Pacific Rim ako taký nám stále pripadá dostatočne zaujímavý a máme pocit, že jeho potenciál sa ešte rozhodne nepodarilo úplne vyťažiť. Budeme preto na projekt od Netflixu mimoriadne zvedaví.

Okrem Pacific Rim však Netflix chystá aj anime zo sveta seriálu Altered Carbon. Pôjde o dlhometrážny film a bude viac preskúmavať bohatú mytológiu seriálu. O scenár sa postarajú Dai Sato a Tsukasa Kondo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia