Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2019, 6:50
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Súkromná spoločnosť ponúka 115-tisíc €, ak jej dáš práva na používanie svojej tváre

NEWS ROBOTIKA TVÁR
Uložiť Uložené

O spoločnosti však vôbec nič nevieme.

Máš „milú a priateľskú“ tvár? Čo by si povedal na to, žeby ti na účet prišlo 115-tisíc eur? Anonymná súkromná spoločnosť ponúka presne takúto sumu za práva používať niekoho tvár na celom rade robotov. 

Spoločnosť chce tvár použiť pre robotov, ktorí majú vyzerať a pôsobiť ako ľudia. Tie majú neskôr slúžiť ako „virtuálni kamaráti“ pre starších, informuje Geomiq v ich príspevku na blogu. Kvôli tomu, že roboty majú byť „kamaráti“ vyhľadávajú práve priateľské tváre. To je jedinou podmienkou pre zapojenie sa.

 

Anonymná súkromná spoločnosť ponúka 115 tisíc za to, že im niekto dá práva na používania ich tváre na výrobu „ľudských“ robotov
Anonymná súkromná spoločnosť ponúka 115 tisíc za to, že im niekto dá práva na používania ich tváre na výrobu „ľudských“ robotov Zdroj: needpix

Okrem tohto spoločnosť neuvádza žiadne ďalšie detaily. Najzvláštnejšie na tom celom asi je, že nevieme meno dizajnéra a ani firmy. Preto je ťažké povedať, k čomu konkrétne sa človek upíše, no Geomiq, známa strojárska spoločnosť, ktorá pri vývoji projektu pomáhala, tvrdí, že ďalšie detaily sa povedia uchádzačom, ktorí budú spĺňať ich podmienky.

„Detailov je málo preto, že sme podpísali dohodu o mlčanlivosti s dizajnérom a investormi projektu,“ vysvetľuje Geomiq v ich blogovom príspevku, kde ponuku oznamujú.

Odporúčané
Ľudia sú rasisti aj voči robotom, v streleckom teste triafali radšej do čiernych ako bielych Ľudia sú rasisti aj voči robotom, v streleckom teste triafali radšej do čiernych ako bielych 2. augusta 2019, 13:15

Asi teda ani nemusíme hovoriť, že ľudia sú voči ponuke trochu skeptickí.  Veľa ľudí hlavne nechápe, prečo spoločnosť nevyužila technológie spoločnosti Generatice Adversarial Nwtwork, ktorá vytvára falošné ľudské tváre. Aj napriek tomu, že je táto technológia stále v počiatočných štádiách vývinu, už teraz vedia vyrobiť tvár, ktorá je pre bežného človeka na nerozoznanie od skutočnej ľudskej tváre.

Domov
Zdieľať
Diskusia