Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2019, 7:30
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Stalker prenasledoval online hviezdu až domov. Podľa odrazu v jej očiach na zverejnenej fotke zistil, kde sa nachádza

NEWS STALKER
Uložiť Uložené

Odborníci varujú, že prichádza doba digitálneho stalkovania.

Japonec je obvinený zo stalkovania a sexuálneho obťažovania mladej popovej hviezdy. Polícii povedal, že vedel kde je, podľa odrazu v jej očiach na fotke, informuje BBC.

Muž povedal, že našiel vlakovú stanicu, ktorú mala speváčka v odraze očí na selfie, ktorú zverejnila. 26-ročný muž potom čakal na stanici, kým svoju obeť nezbadal prejsť okolo. Prenasledoval ju až k nej domov, hovorí polícia.

Tento prípad rozvíril debaty ohľadom online stalkovania.  Podozrivý sa volá Hibiki Sato a je obvinený z prenasledovania a obťažovania.

Lokálne média nezverejnili meno mladej hviezdy, ktorú prenasledoval. Vo všetkých článkoch sa o nej vyjadrovali ako o 21-ročnej japonskej celebrite. Sám podozrivý povedal, že je jej obrovským fanúšikom.

 

Stalker prenasledoval online hviezdu až domov. To, kde je zistil podľa odrazu v jej očiach na fotke, ktorú zverejnila
Stalker prenasledoval online hviezdu až domov. To, kde je zistil podľa odrazu v jej očiach na fotke, ktorú zverejnila Zdroj: pexels

Na to, ako sa k nej dostal odpovedal bez zaváhania. Vraj si fotku priblížil na odraz v jej očiach a pomocou Google Street View identifikoval stanicu. Priznal sa aj k tomu, že podrobne študoval videá, ktoré mladá hviezda zverejňovala na internete. Venoval sa aj detailom, ako napríklad kde má záclony a z ktorej strany ide prirodzené svetlo. Snažil sa tak prísť na to, na akom poschodí býva.

Odborníci varujú, že možno nastáva doba digitálnych stalkerov. S kvalitnejšími fotkami, či videami je totiž na fotkách vidieť omnoho viac detailov, ktoré môžu čokoľvek prezradiť.

Odporúčané
Polícia zatkla ženu kvôli stalkovaniu. Po prvom rande poslala mužovi neuveriteľných 65 000 správ a chcela sa vykúpať v jeho krvi Polícia zatkla ženu kvôli stalkovaniu. Po prvom rande poslala mužovi neuveriteľných 65 000 správ a chcela sa vykúpať v jeho krvi 14. mája 2018, 16:07
Domov
Zdieľať
Diskusia