Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2019, 13:30
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Zdeno Chára pokoril famózneho Wayna Gretzkyho

ŠPORT ZDENO CHÁRA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Kapitán Bostonu si na svoje konto pripisuje ďalší rekord.

Legendárny hokejista Wayne Gretzky má za sebou v NHL 1487 zápasov, Slovák Zdeno Chára ich však po včerajšom zápase s Vegas odohral 1488, informuje The Score. Chárov Boston v poslednom dueli porazil Vegas Golden Knights 4:3.

Okrem prekonania Gretzkyho sa 42-ročný Chára môže pýšiť aj tým, že je najvyšším a najstarším hráčom v NHL. V počte odohraných zápasov sa pred Chárom nachádza Phil Housley (1495) a na vrchu rebríčka nájdeme Chrisa Cheliosa (1651). V tabuľke je aktuálne slovenský obranca na 23. mieste.

Odporúčané
10 pamätných pästných súbojov Zdena Cháru v NHL 10 pamätných pästných súbojov Zdena Cháru v NHL 11. júna 2019, 9:20

Zjavne si udržuje svoje telo vo skvelej kondícii a dlhé roky sa o seba stará. Je úžasné niečo také vidieť,“ cituje chválu od obrancu Vegas Golden Knights Braydena McNabba Review Journal. „V lige je veľa tvrdých chlapov a on rozhodne patrí medzi nich,“ dodal k jeho slovám obranca Shea Theodore.

Pozitívnymi slovami na Cháru nešetril ani tréner Las Vegas Gerard Gallant, ktorý si nemyslí, že by Zdeno napriek svojmu vysokému veku zaostával. Práve naopak, o kapitánovi Bostonu prehlásil, že je stále skvelým hráčom.

Odporúčané
Boris Valábik: Keď som hrával v NHL, varovali ma pred tamojšími zlatokopkami. Najviac ma však ošklbala Slovenka (Rozhovor) Boris Valábik: Keď som hrával v NHL, varovali ma pred tamojšími zlatokopkami. Najviac ma však ošklbala Slovenka (Rozhovor) 30. júna 2019, 14:46
Domov
Zdieľať
Diskusia