Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2020, 16:35
Čas čítania 0:42
Richard Balog

Futuristický dizajn, podsvietenie a Lamborghini v garáži. Český pár si po návrate z Kanady doprial bývanie snov

Futuristický dizajn, podsvietenie a Lamborghini v garáži. Český pár si po návrate z Kanady doprial bývanie snov
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Projekt, aký na území Česko-Slovenska nemá obdobu a pri pohľade na zábery rýchlo pochopíš z akého dôvodu.

Nehnuteľnosť, akú by si na území Českej republiky rozhodne neočakával. Pražský ateliér architektov CollColl potvrdil svoju vášeň pre nevšednosť a navrhol futuristické bývanie, ktoré búra všetky stereotypy

V spolupráci s viacerými odborníkmi nielen z oblasti architektúry či dizajnu pracovali medzi rokmi 2010 až 2018 na projekte Villa Sophia, ktorý si veríme zamiluješ minimálne tak, ako my.  

Odporúčané
Posuvná terasa a dizajn z budúcnosti. Uznávaný poľský architekt opäť čaroval    Posuvná terasa a dizajn z budúcnosti. Uznávaný poľský architekt opäť čaroval 18. septembra 2019, 21:56

Jedno z najzaujímavejších diel, aké sme mali možnosť vidieť, sa rozprestiera na nerovnomernom pozemku. Tvorcov tak čakalo množstvo výziev, vrátane členitosti priestorov obytnej plochy. So všetkými prekážkami si však architekti poradili a majiteľom, mladému páru predtým žijúcemu v Kanade, vytvorili funkčné obydlie v minimalistickom štýle. To funguje ako stred vesmíru, okolo ktorého sa točí život. 

Samotná stavba s čierno-čiernym zovňajškom disponuje množstvom technických vychytávok. Väčšinu konštrukčných a materiálových rozhodnutí zvolili s dôrazom na udržateľnosť, trvácnosť a taktiež haptickú pevnosť, ktorá podlieha najprísnejším normám.

Dom pritom nebol navrhnutý výhradne pre rodinný život, no tiež ako pracovisko, ktoré je síce súčasťou, ale dokonale oddelenou. Lepšiu predstavu o danom skvoste s panoramatickým výhľadom na celú Prahu si už avšak vytvoríš skrz záberov od BoysPlayNice, ktorí si už tradične odviedli skvelú prácu. 

Detailnejšie informácie nájdeš na stránke architektov  

Domov
Zdieľať
Diskusia