Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2019, 15:15
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Mladá švédska aktivistka Greta niektorých novinárov vyhodila zo sály. Nepáči sa jej, ako média informujú o klimatickom kongrese

ZAUJÍMAVOSTI GRETA THUNBERGOVÁ KLIMATICKÁ ZMENA
Uložiť Uložené

Nenechá si skákať po hlave.

Má iba šestnásť rokov, no nebojí sa povedať svoj názor nahlas. Chce zo sveta spraviť lepšie miesto pre život a jej počínanie sleduje celý svet. Nedávno sme v krátkosti zhrnuli jej príbeh, určite stojí za prečítanie.

Odporúčané
Planéta umiera a je nám to úplne jedno. Máme však želiezko v ohni, švédsku aktivistku Gretu Thunbergovú Planéta umiera a je nám to úplne jedno. Máme však želiezko v ohni, švédsku aktivistku Gretu Thunbergovú 30. júla 2019, 15:20

Greta Thunbergová vie, ako na seba strhnúť pozornosť. Na samite na podporu klímy vo švajčiarskom Lausanne vyzvala niektorých novinárov, aby opustili sálu, informuje web newsfounded. Dôvodom malo byť to, že sa jej nepáči, ako dané médiá informujú o kongrese. Novinári dievča poslúchli a odišli. Následne sa však mohli vrátiť späť do sály. Celé „divadielko“ sa odohralo minulý piatok.

Novinári boli zmätení a pýtali sa, ako môžu pravdivo informovať o samite, keď nemôžu byť na tlačovej konferencii. Jeden z jej blízkych spolupracovníkov to nakoniec vysvetlil tak, že potrebovali pár minút súkromia. „Sme tiež len ľudia,“  povedal Kelmy Martinez. Na samite sa zúčastnilo 450 ekológov z 37 krajín sveta.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg),

Domov
Zdieľať
Diskusia