Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2019, 11:10
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Za sedenie na slávnych rímskych schodoch dostaneš pokutu až 400 €. Mesto zaviedlo nový zákaz

ZAUJÍMAVOSTI RÍM
Uložiť Uložené

Španielske schody v Ríme každý deň obdivujú tisíce turistov.

Na známej rímskej pamiatke si už nebudeš môcť posedieť. Španielske schody, na ktoré nadväzuje námestie Piazza di Spagna, boli verejnosti po reštauračných prácach sprístupnené v roku 2016. Dôležitosť tohto miesta podčiarkuje fakt, že schody patria medzi svetové dedičstvo UNESCO, upozornila La Repubblica.


Odvtedy začalo platiť aj pravidlo, podľa ktorého už na schodoch nebolo možné konzumovať jedlo ani nápoje. Nariadenie dávalo zmysel, pretože schody zostali v minulosti znečistené pod nánosom žuvačiek či rozsypaného jedla, avšak teraz sa Rím rozhodol pritvrdiť.

Za sedenie na slávnych rímskych schodoch dostaneš pokutu až 400 €. Mesto zaviedlo nový zákaz
Zdroj: Pixabay


Na Španielskych schodoch si už turisti nebudú môcť ani posedieť. Najnovšie nariadenie mestskej polície zaviedlo prísne tresty pre ľudí, ktorí by chceli zákaz ignorovať, píše ČT24.


Ak si na schody sadneš, môžeš dostať pokutu od 160 až do 400 €, čo už na svojej peňaženke pocítiš. Niektorých turistov nepochybne prekvapilo, keď schody začala strážiť skupina mestských policajtov upozorňujúca okoloidúcich, že sedenie už nie je povolené.

Nové nariadenie rozpútalo debatu o tom, či je nutné zakazovať aj sedenie. Zatiaľ čo s obmedzením konzumácie jedla na schodoch väčšina ľudí sympatizovala, keďže takéto pravidlo platí v blízkosti všetkých rímskych pamiatok, potrebu zákazu sedenia mnohí spochybňujú.

Domov
Zdieľať
Diskusia