Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2019, 10:55
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Chorvátsku turisti narazili na obrovských pavúkov. Jeden im ochotne zapózoval v mori

ZAUJÍMAVOSTI CHORVÁTSKO
Uložiť Uložené

Obľúbená dovolenková destinácia nemá dobré správy pre arachnofobikov.

V posledných týždňoch rezonovala v Chorvátsku prítomnosť žraloka, ktorého zachytili turisti neďaleko od pláže. Miestne úrady vtedy urobili potrebné kroky k tomu, aby sa zviera nepribližovalo k plážam, a tak bolo riziko napadnutia minimálne.

Odporúčané
Vydesení turisti na Makarskej zbadali žraloka. Populárna chorvátska destinácia sa na chvíľu stala nebezpečnou Vydesení turisti na Makarskej zbadali žraloka. Populárna chorvátska destinácia sa na chvíľu stala nebezpečnou 11. júna 2019, 13:04


Ani tentoraz nejde o krvilačného živočícha, avšak Chorváti aj turisti si najnovšie všimli, že v niektorých častiach krajiny sa objavili obrovské pavúky, upozornili TV Noviny. Malo by ísť o strehúňov škvrnitých, jedného z najväčších pavúkov v Európe, dorastajúcich až do veľkosti okolo 10 centimetrov.

Najskôr sa pavúka podarilo odfotiť na súostroví Kornati, potom zase o niekoľko desiatok kilometrov južnejšie v meste Trogir. Pavúka tam zaznamenali priamo v mori na bójke. Aj keď svojím vzhľadom vzbudzuje živočích rešpekt, nejde o jedovatý druh pavúka.

Strehúne si netkajú pavučinu a lovia skokom. Riziko hrozí len v prípade, ak by ťa uhryzli, ale tvoje telo by toxíny nepoškodili, uhryznutie by zrejme len poriadne bolelo.

Domov
Zdieľať
Diskusia