Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2019, 9:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Polícia zatkla 28 ľudí pod vplyvom alkoholu a marihuany, ktorí jazdili na elektrických kolobežkách. Každý dostal pokutu 270 €

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V Dánsku majú problém s ľuďmi, ktorí pod vplyvom alkoholu a ľahkých drog jazdia na kolobežkách.

Služba zdieľaných elektrických kolobežiek je postupne dostupná v mnohých mestách Európy, najpopulárnejšia je však stále vo veľkých metropolách. Spája sa s ňou však aj veľa problémov, najpočetnejšie sa týkajú ľudí pod vplyvom alkoholu a drog, ktorí sú presvedčení, že na kvalitu ich jazdy nemajú tieto látky žiadny vplyv. 

Vzhľadom na fakt, že sú plnohodnotnými účastníkmi cestnej premávky, sa podľa BBC v dánskom hlavnom meste rozhodla polícia proti opilcom jazdiacim na elektrických kolobežkách rázne zakročiť. Počas uplynulého víkendu zatkla až 28 ľudí, väčšina mala v krvi alkohol a štyria boli pod vplyvom ľahkých drog. 

Za nebezpečnú jazdu dostali pokutu v prepočte približne 270 €, ktorá by mala byť motiváciou, aby previnilci nabudúce prehodnotili, či radšej nezvolia verejnú dopravu. Kodaň už skôr upravila pravidlá cestnej premávky, aby boli vodiči voči ľuďom využívajúcim službu Lime ohľaduplní, keďže ide o formu prepravy šetrnú voči planéte, v podmienkach je však jasne napísané, že je zakázané jazdiť opitý. 

Elektrické kolobežky spôsobili početné zranenia aj v iných metropolách, a tak ide o prirodzený krok, ktorý by mal byť aj prevenciou do budúcnosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia