Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2019, 11:27
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Producent Vlka z Wall Street bol obvinený z prania špinavých peňazí, ktoré použil aj na natočenie filmu

Producent Vlka z Wall Street bol obvinený z prania špinavých peňazí, ktoré použil aj na natočenie filmu
Zdroj: Paramount
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tak tomuto sa povie irónia osudu.

Riza Aziz je jedným z producentov špičkového Scorseseho filmu The Wolf of the Wall Street. Zachytáva prípad Jordana Belforta a jeho priateľov/kolegov, ktorí sa nabalili aj na podvodoch, krádežiach a nekalých praktikách. Po dlhodobom vyšetrovaní ho pred pár dňami konečne vzali do väzby a obvinili z prania špinavých peňazí. Tie, mimochodom, použil aj na financovanie filmu Vlk z Wall Street. Scorsese nadšený asi nie je. 

Podľa Hollywood Reporteru sa Aziz na súde k vine nepriznal. Ak mu ju však preukážu, hrozí mu 25 rokov väzenia a pokuta vo výške 6 miliónov dolárov. Aziz mal obdržať od 1Malaysia Development Bhd (štátny investičný fond jeho nevlastného otca) 248 miliónov dolárov. Jeho nevlastný otec sa volá Najib Razak, bývalý, dnes už zneuctený premiér Malajzie. 

Aziz si mal za peniaze kúpiť drahé vily v Londýne, Los Angeles a New Yorku. Taktiež si vďaka nim mal financovať svoje filmové štúdio Red Granite Pictures. To okrem financovania Vlka z Wall Street použilo špinavé peniaze aj na výrobu Dumb and Dumber Too. Spoločnosť zaplatila USA 60 miliónov dolárov, aby sa tak vyhla súdnym pojednávaniam. Azirov nevlastný otec a jeho matka Rosmah Mansor čelia desiatkám obvinení z prania špinavých peňazí a iných podvodov. 

Producent Vlka z Wall Street bol obvinený z prania špinavých peňazí. Tie použil aj na natočenie filmu
Producent Vlka z Wall Street bol obvinený z prania špinavých peňazí. Tie použil aj na natočenie filmu Zdroj: Wikimedia
Domov
Zdieľať
Diskusia