Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. mája 2019, 15:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Závislosť na videohrách bude od roku 2022 oficiálne klasifikovaná medzi chorobami ako duševná porucha

TECH HRY ZÁVISLOSTI
Uložiť Uložené

So závislosťou na počítačových hrách sa netreba zahrávať.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) už pred časom zaradila závislosť na počítačových hrách medzi choroby ako duševnú poruchu, ale až 25. mája bolo na programe záverečné hlasovanie.

Hlasovanie sa skončilo jednomyseľným súhlasom s týmto krokom, a tak bude závislosť na videohrách od roku 2022 oficiálne klasifikovaná ako ochorenie a zaradená do zoznamu International Classification of Diseases, kde nájdeš takmer všetky choroby, ktoré dnes vo svete poznáme.

Závislosť na videohrách bude od roku 2022 oficiálne klasifikovaná medzi chorobami ako duševná porucha
Zdroj: Pixabay
Závislosť sa podľa definícií prejavuje viacerými spôsobmi. Človek nemá kontrolu nad hraním hier, a teda nevie ovládať, ako dlho, pravidelne a intenzívne hráva.

V druhom bude WHO opisuje, že takýto človek vníma hranie hier ako prioritu natoľko, až hry preferuje pred bežnými dennými aktivitami.

V poslednom rade človek nevie prestať hrávať napriek negatívnym následkom v rodinnom, osobnom, spoločenskom, vzdeláacom či pracovnom živote.

Ak sú teda hry človeku prednejšie ako bežný život a nevadí mu ani to, že kvôli nim prichádza o rodinu, kamarátov alebo dokonca o prácu, mal by svoj stav konzultovať s lekárom, aby sa duševná porucha nezhoršovala.

Domov
Zdieľať
Diskusia