Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. apríla 2019, 9:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Internet zaskočili mliečne žľazy v ženských prsníkoch. Množstvo ľudí si uvedomilo, že doteraz videli len mužské svalstvo

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Desiatky tisíc ľudí obrázok na sociálnej sieti okomentovali.

Vždy, keď si doteraz pozoroval anatómiu ľudského tela, zrejme si narazil len na zobrazenie mužského svalstva. Mužská kostra sa používa na biológii v školách, ale nájdeš ju aj v ordináciách lekárov po celom svete. Množstvo ľudí si preto neuvedomilo, že ženské svalstvo sa bude v niektorých oblastiach výrazne odlišovať.

Upozornil na to užívateľ Twitteru @lemonadead, ktorý zdieľal obrázok zobrazujúci stavbu ženského svalstva. Zaujala ho najmä hrudná oblasť, kde sa ženské a mužské telo odlišujú prsníkmi, upozornil Huffington Post.


Základ prsníka tvorí mliečna žľaza tvorená lalôčikmi, ktoré môžeš vidieť na fotografii. Žľaza má za úlohu produkovať mlieko v prípade, že žena kojí, a pomocou mliekovodu smerujúceho z lalôčikov sa tekutina dostáva až do bradaviek, odkiaľ ju môže dieťa pohodlne konzumovať.

Niektorí ľudia však zostali zaskočení tým, ako mliečna žľaza vyzerá. Na prvý pohľad pripomína kvietok, čo podotkli užívatelia Twitteru. Najskôr mali pocit, že sa pozerajú na umelecké dielo, v ktorom niekto pokryl ženský hrudník kvetinami, ale opak bol pravdou.

Autor príspevku po mnohých reakciách skonštatoval, že nie je dôvod reagovať na tieto žľazy zhnusene, veď je to jedna zo stoviek fascinujúcich častí ľudského tela sformovaná evolúciou.

Domov
Zdieľať
Diskusia