Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2019, 15:46
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Vyše 700 mŕtvych delfínov skončilo na plážach vo Francúzsku. Znetvorené telá sú vinou rybárov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Rybári pritom nerobia nič trestné.

Od začiatku tohto roka skončilo na francúzskych plážach vyvrhnutých 700 delfínov. Ako však píše ochranárske združenie Sea Shepherd, len približne 20 % zabitých delfínov skončí na pobreží. Je tak pravdepodobné, že sa od decembra zavraždilo už vyše 3 000 morských cicavcov – ročne číslo presahuje 10 000, a to len vo Francúzsku.

Za všetko môžu rybári, ktorí na lov rýb častokrát používajú dvojicu paralelne plávajúcich ľudí. Medzi nimi je natiahnutá veľká sieť a takýmto spôsobom „zmetajú“ všetky morské živočíchy, aj tie nechcené, vrátane delfínov. Tie nemajú ako uniknúť a vo väčšine prípadov sa udusia.

Čo je však omnoho alarmujúcejšie je, že rybári nerobia nič trestné. Cielený lov delfínov je zakázaný, no toto sú v podstate nehody, aj keď sú dobre známe a predvídateľné. Keďže delfíny nie sú hlavným terčom lovu a do sietí sa len „pripletú“.

Existujú nátlaky na francúzske úrady, aby s vyvražďovaním delfínov niečo robili, no všetko sa hýbe pomaly a čo je horšie, populácia delfínov v Stredozemnom mori môže byť už natoľko zmenšená, že už nie je cesty späť.

Vyše 700 mŕtvych delfínov skončilo na plážach vo Francúzsku. Znetvorené telá sú vinou rybárov
Zdroj: Sea Shepherd
Domov
Zdieľať
Diskusia