Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2019, 11:51
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pripitý ruský kapitán vrazil nákladnou loďou do mosta v Južnej Kórei. Spravil v ňom takmer 5-metrovú dieru

ZAUJÍMAVOSTI JUŽNÁ KÓREA RUSKO
Uložiť Uložené

Kapitán mal odignorovať varovania juhokórejskej pobrežnej stráže.

Život vie niekedy napísať tie najbizarnejšie príbehy. Pobrežná stráž v juhokórejskom meste Busan nechcela veriť vlastným očiam, keď sa ruská nákladná loď vybrala priamo naproti mostu, po ktorom v tom čase prechádzali autá.

Jej kapitán vraj odignoroval varovania pobrežnej stráže, aby sa otočil, pretože vyšiel zo svojej stanovenej trasy, ale ani tie nepomohli. Loď trafila most Gwangan Bridge a spravil v ňom takmer 5-metrovú dieru, nikto sa však pri incidente našťastie nezranil a časť mosta bola z bezpečnostných dôvodov uzatvorená, aby sa predišlo rizikám.

Aj keď nie je zakázané konzumovať alkohol na palube lode, ruský kapitán lode podľa juhokórejských úradov nafúkal o trochu viac, ako zákon povoľuje. Zákon samozrejme zakazuje byť pri kormidle lode pod vplyvom alkoholu, ale aj tak zatiaľ neboli zistené presné príčiny bizarnej nehody, keďže diaľničný most bol viditeľný z obrovskej diaľky a loď aj tak smerovala do opačného smeru.

Kapitán sa mal juhokórejským úradom vyhovárať, že varovania nechápal, lebo dobre nerozumie po anglicky. Ba čo viac, približne hodinu pred incidentom mala loď poškodiť aj iné plavidlo v miestnom prístave.

Domov
Zdieľať
Diskusia