Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2019, 13:57
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vo švédskom hoteli môžeš prespať úplne zadarmo, ak ani raz nepoužiješ sociálne siete

ZAUJÍMAVOSTI ŠVÉDSKO
Uložiť Uložené

Zaujímavý experiment zaručene pritiahne veľkú pozornosť.

Zrejme všetci by sme prijali bezplatnú izbu v hoteli. Uvedomuje si to aj švédsky Hotel Bellora v meste Göteborg, ktorý pre svojich návštevníkov vymyslel zaujímavú ponuku. Budeš tam môcť stráviť noc bez toho, aby si musel čokoľvek zaplatiť, ale má to jeden háčik. Nie je povolené žiadne používanie smartfónu, sociálnych sietí a internetu vo všeobecnosti.

Izba s názvom The Check Out Suite sa snaží navodiť návštevníkom stav dokonalého relaxu, ku ktorému nepatrí trávenie času na sociálnych sieťach. V praxi to znamená, že čím viac času stráviš pozeraním do mobilu, tým viac peňazí budeš za izbu hotelu dlžný. Ak za celý čas pobytu mobil ani len nezdvihneš, odchádzaš bez platenia.

Vo švédskom hoteli môžeš prespať úplne zadarmo, ak ani raz nepoužiješ sociálne siete
Zdroj: Hotel Bellora

Možno sa pýtaš, ako hotel dokáže monitorovať, či používaš sociálne siete alebo nie. Monitoring funguje vďaka špeciálnej inteligentnej lampe Skärmfri, ktorá sa bude starať o počítanie času na sociálnych sieťach.

Lampa ti vypočíta aj finálnu cenu za izbu. Ako hovorí samotný hotel, čas strávení pozeraním do displeja chce premeniť na virtuálnu menu s cieľom pomôcť návštevníkom viesť zdravší digitálny život.

Odporúčané
Karolina vraj prespala 32 rokov života. Keď sa prebudila, bola z nej dospelá žena Karolina vraj prespala 32 rokov života. Keď sa prebudila, bola z nej dospelá žena 7. októbra 2023, 9:30

Svoj smartfón prepojíš s inteligentnou lampou pomocou Wi-Fi a vďaka jej nasvieteniu môžeš pozorovať, ako cena za izbu stúpa. K dispozícii máš 30 minút surfovania, čo je odporúčaný čas, ktorý by sme mali na sociálnych sieťach tráviť.

Ak na mobile stráviš menej ako 30 minút, síce za izbu zaplatíš časť ceny, ale ak limit prekročíš, lampa zasvieti na červeno a na recepcii si od teba vypýtajú plnú sumu. Keď však nebudeš surfovať vôbec, ráno odchádzaš bez vytiahnutia peňaženky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hanna Friberg (@hannalicious),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hotel Bellora (@hotelbellora),

Domov
Zdieľať
Diskusia