Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2019, 20:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Vezmi babku na kávu a dedka na pivo. Iniciatíva vnúčat sa teší obrovskému záujmu verejnosti

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Český projekt #kafesbabi a #pivosdědou sa teší obrovskému záujmu. Zapoj sa a vezmi starých rodičov do kaviarne alebo do kina.

Vzťahy medzi generáciou mladých ľudí a ich starých rodičov sa čoraz viac oslabujú a väčšina vnúčat si už na svoju babku či dedka spomenú len pri konkrétnej príležitosti. A aj to najčastejšie len telefonicky. Stretávame sa naozaj málo, na čo sme sa ešte v závere minulého roka snažili poukázať našim projektom Refresher Vianoce, vďaka ktorému sa nám podarilo aspoň trochu dvihnúť povedomie o tejto problematike. 

Aj preto oceňujeme aktuálnu iniciatívu s názvom #kafesbabi a #pivosdědou, ktorá sa zameriava práve na to, aby sa vnúčatá stretávali so starými rodičmi. Stále platí, že je veľa toho, čo nám zo svojich skúseností môžu odovzdať. 

Zároveň je pravdou, že väčšina seniorov už väčšinou nie je natoľko iniciatívna, aby sa sama šla pozrieť na zaujímavé miesta a trávi väčšinu času doma. Takže máš ideálnu možnosť spojiť príjemné s užitočným nielen pre teba, ale aj pre dedka či babičku. Práve zážitky sú totiž na nezaplatenie a obetovať čas najbližším je to najvzácnejšie. 

Zapojiť sa do tohto projektu môžeš aj ty a je to úplne jednoduché. Dohodni si so starými rodičmi stretnutie a tento moment nezabudni zachytiť na sociálnych sieťach s hashtagom #kafesbabi alebo #pivosdědou. Pôvodne síce pochádza iniciatíva z Česka, no neexistuje prekážka, kvôli ktorej by sa nemohol zapojiť aj ktorýkoľvek Slovák. 

No a ak si náhodou z Prahy, na stránke kafesbabi.cz nájdeš aj prvé partnerské podniky podporujúce tento skvelý nápad. Pre podobné stretnutia majú pripravené špeciálne ponuky a zľavy. Pokojne však navštív aj kino alebo inú atrakciu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia