Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2018, 13:29
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Porovnaj si strhujúci záver Bohemian Rhapsody so skutočnými archívnymi záznamami. Filmári odviedli naozaj špičkovú prácu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Štáb dbal aj na najmenšie detaily a doručil nám geniálnu rekonštrukciu koncertu Live Aid z roku 1985.

Videl si už hudobnú drámu Bohemian Rhapsody? Pokiaľ stále váhaš, rozhodne ti odporúčame vyraziť do kina. V našej spokojnej recenzii sme chválou nešetrili a hoci sa snímka Bryana Singera v Amerike dočkala chladných kritických ohlasov, my si myslíme, že pre fanúšikov kapely Queen ide o strhujúci zážitok.

V Bohemian Rhapsody sledujeme životný príbeh legendárneho speváka Freddieho Mercuryho v podaní Ramiho Maleka. Prejdeme si s ním založenie Queen, hľadanie vlastnej umeleckej cesty či jeho osudové vzťahy, či už milostné, alebo medzi jeho kolegami v skupine. Všetko pravdaže vyvrcholí koncertom Live Aid v roku 1985.

 

Ten bol natočený skutočne parádne a na videu, ktoré prikladáme vyššie, si môžete pozrieť, ako výborne sa tvorcom podarilo zachytiť Freddieho nespútanosť a živelnosť. Porovnanie so skutočnými záznamami koncertu navyše odhaľuje, že tvorcovia dbali aj na tie najmenšie detaily a dokázali koncert bezchybne zrekonštruovať. Podobné video si v lepšej kvalite môžete pozrieť aj na tejto adrese.

Rami Malek navyše snáď konečne ústa všetkým, ktorí mali pochybnosti o jeho obsadení do role Freddieho, keďže predviedol naozaj výborný a sústredený výkon. Do kože Freddieho Mercuryho sa ponoril na sto percent.

V snímke si okrem neho zahrali aj Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Allen Leech, Tom Hollander a Mike Myers. Ako režisér je síce uvedený Bryan Singer (Valkýra), ale menšie dokončovacie práce odviedol aj Dexter Fletcher (Eddie the Eagle), keďže Singer dostal krátko pred skončením nakrúcania padáka. 

Aj keď nás zahraničné kritiky varovali, napokon nebola skepsa na mieste. Dostali sme totiž strhujúcu hudobnú drámu, ktorá nás emocionálne zvalcovala presne tak, ako sme chceli. Videl si Bohemian Rhapsody? Čo na film hovoríš?

Domov
Zdieľať
Diskusia