Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2018, 20:27
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Zrušený film Kevina Spaceyho obsahoval otvorené sexuálne scény s mladším hercom. Netflix stálo stopnutie filmu takmer 40 miliónov

FILMY A SERIÁLY KEVIN SPACEY
Uložiť Uložené

Biografická dráma Gore dostala od Netflixu stopku a pravdepodobne ju nikdy neuvidíme.

Je tomu už takmer presne rok, čo na povrch vyplávali sexuálne škandály obľúbeného a oceňovaného herca Kevina Spaceyho. Ako prvý ho obvinil herec Anthony Rapp, následne vyšlo s obvineniami viac ako 15 ďalších ľudí.

Rozpracované Spaceyho projekty boli stopnuté (s výnimkou Billionaire Boys Club), Netflix ho vykopol zo seriálu House of Cards a Ridley Scott zo svojej kriminálky All the Money in the World vystrihol všetky jeho scény (zaskočil ho Christopher Plummer, ktorý si odniesol nomináciu na Oscara).

Spomínaný Netflix navyše pracoval na ambicióznej biografickej dráme Gore o živote spisovateľa Gora Vidala. Spacey si v nej mal zahrať hlavnú rolu a podieľal sa aj ako producent. Streamovací gigant však rozpracovaný projekt uťal. Vzhľadom na to, že film mal obsahovať niekoľko sexuálne provokatívnych scén, sa asi ani niet čomu diviť.

Zrušený film Kevina Spaceyho obsahoval otvorené sexuálne scény s mladším hercom. Netflix stálo stopnutie filmu takmer 40 miliónov
Zdroj: Netflix

Podľa stránky Buzzfeed mal Gore viacero scén, ktoré skúmali Vidalov komplikovaný a neortodoxný prístup k sexu (nielen) s mladými mužmi. Film obsahoval aj veľmi otvorenú sexuálnu scénu s dvomi transgender prostitútkami.

Odporúčané
Kevin Spacey sa môže radovať. Stiahli voči nemu žalobu za sexuálne obťažovanie 18-ročného chlapca Kevin Spacey sa môže radovať. Stiahli voči nemu žalobu za sexuálne obťažovanie 18-ročného chlapca 18. júla 2019, 14:17

Príbeh sa mal točiť medzi Goreom (Spacey) a jeho mladším fanúšikom Jamiem (Douglas Booth). Jamieho sa mal Vidal snažiť zviesť, pričom bol výrazne mladší než hlavná postava. Vo filme sa odohrajú aj ďalšie výrazne erotické scény, kde Vidal svojho mladého fanúšika vzdeláva o tom, že v starovekom Ríme nebolo vôbec hanbou, aby mal muž sex s mužom.

Tieto scény boli pravdaže napísané dlho predtým, než vôbec obvinenia voči Spaceymu vyšli na svetlo. Je jasné, že pokiaľ by Netflix film skutočne natočil, tak by bolo pre divákov nemožné oddeliť hercove škandály a jeho rolu v snímke. Streamovací gigant sa teda rozhodol dať projektu stopku.

Zrušený film Kevina Spaceyho obsahoval otvorené sexuálne scény s mladším hercom. Netflix stálo stopnutie filmu takmer 40 miliónov
Zdroj: Netflix

Michael Stuhlbarg, ktorý si vo filme tiež zahral, sa vyjadril, že stále dúfa, že by jedného dňa snímka mohla byť dokončená. To sa však zdá byť málo pravdepodobné a ak sa tak predsa len stane, bude to trvať ešte dlhé roky. Úplné prerušenie prác na filme samozrejme Netflix vyšlo poriadne draho.

Celková suma sa odhaduje na 39 miliónov dolárov. Prípadné vystrihnutie Spaceyho a následné pretočenie materiálu s iným hercom na štýl All the Money in the World v tomto prípade neprichádzalo do úvahy a Netflix by to v konečnom dôsledku stálo ešte viac peňazí. 

Gore mal režírovať Michael Hoffman podľa biografického románu Empire of Self: A Life of Gore Vidal od Jaya Pariniho. Ostáva dúfať, že sa sľubného projektu v budúcnosti naozaj niekto chopí a film nám skutočne doručí.

Domov
Zdieľať
Diskusia