Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2018, 17:57
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Banksyho dielo sa vydražilo za vyše 1 milión €, hneď potom ho začal skartovať. Zničenej maľbe to však možno len pridalo na hodnote

KULTÚRA GRAFFITI UMENIE
Uložiť Uložené

Svetoznámy umelec si počas piatkovej aukcie pripravil nečakaný trik.

Svetoznámeho umelca súčasnej doby Banksyho ti určite predstavovať nemusíme. So svojimi dychberúcimi dielami či aktivizmom to pravidelne doťahuje na titulné strany svetových médií a rovnaký osud stihol aj jeho najnovší počin.

Jeho dielo Girl With A Balloon sa vydražilo počas piatkového večera v Londýne a nový majiteľ si ho mal odniesť za 1,04 milióna libier, teda 1,21 milióna eur. Nie všetko však išlo podľa plánov, hneď po uzavretí dohody sa totiž udialo niečo poriadne nečakané.

V ráme obrazu totiž boli nainštalované nože, podobne ako v skartovačkách v kanceláriách. Po predaní sa obraz začal zosúvať smerom dole a celá dolná polovica je momentálne nasekaná na dlhé kúsky papiera, ako môžeš vidieť na obrázku z Banskyho Instagramu.

Najväčšmi prekvapený bol však určite nový majiteľ obrazu, ktorému sa jeho dielo doslova pred očami rozpadlo na kúsky. Identitu nechce mať zverejnenú, no je pokojne možné, že Banskyho trik mohol hodnotu diela len a len navýšiť.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Going, going, gone...

Príspevok, ktorý zdieľa Banksy (@banksy),

Domov
Zdieľať
Diskusia