Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Campus. 
4. októbra 2018, 20:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ideálne pracovné prostredie s výhľadom na Bratislavu. Campus otvorí na jeseň druhý priestor v centre mesta

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Campus City je s rozlohou 1350 m2 trojnásobne väčší, ponúkne konferenčné miestnosti, eventový priestor aj výhľad na dominanty Bratislavy.

Medzinárodná komunita Campusu sa po dvoch rokoch rozširuje z Mlynskej doliny do centra Bratislavy. V novembri zakladatelia otvoria trojnásobne väčší priestor v modernej budove UNIQ na Staromestskej ulici.

„Campus zďaleka nie je len o priestore, peknom dizajne a dobrej polohe. Je hlavne o komunite – o ľuďoch, vzťahoch, priateľstvách a o všetkom, čo sa v rámci priestoru vytvára. Jedným z hlavných dôvodov našej expanzie je práve potreba naplniť očakávania tejto našej komunity,“ hovorí Dušan Duffek, jeden zo zakladateľov Campusu. 

                                   Budova Binarium je domovom prvého Campusu

Ideálne pracovné prostredie s výhľadom na Bratislavu. Campus otvorí na jeseň druhý priestor v centre mesta

Už pol roka po otvorení priestoru v Mlynskej doline začal tím pociťovať rýchle napĺňanie kapacít. Po roku fungovania padlo rozhodnutie rozšíriť kapacitné možnosti tohto medzinárodného coworkingu. Pôvodný priestor umožňuje prístup k študentom a mladým talentom, no mesto má zas bližšie k zahraničným ľuďom či tímom a freelancerom, ktorí preferujú na prácu viac centrum mesta.

Campus City, ako sa nový priestor bude volať, je s rozlohou 1350 m2 trojnásobne väčší než pôvodný Campus Mlyny. Nachádza sa v budove UNIQ na Staromestskej 3, ktorá patrí k najmodernejším stavbám v Bratislave. V roku 2017 získala Cenu Stavebnej fakulty STU za uplatnenie vedy a techniky v realizácii a jednu z troch nominácií na hlavnú cenu Stavba roka 2017.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Umiestnenie v centre mesta, pri jednej z najfrekventovanejších ciest, v spojení s tichom kancelárskych priestorov prinesie zaujímavý kontrast do života komunity

Ideálne pracovné prostredie s výhľadom na Bratislavu. Campus otvorí na jeseň druhý priestor v centre mesta

Kapacita pracovnej časti nového Campusu je 250 nájomníkov, ktorí budú mať k dispozícii samostatne fungujúci bar a tzv. community area, ktorá je zároveň eventovým priestorom, s rozlohou viac ako 300 m2 a kapacitou 80 ľudí. Tá umožní členom a návštevníkom vyjsť zo svojej pracovnej rutiny, nadväzovať nové kontakty a organizovať rôzne podujatia.

Priestor bude naozaj zaujímavý aj vďaka výhľadu na dominanty Bratislavy – Slavín, Prezidentský palác a Bratislavský hrad. Bude to skvelé fotogenické pozadie pre rôzne diskusie a eventy.

Campus City zároveň prináša nové možnosti pre existujúcich členov Campusu Mlyny. Priestory a konferenčné miestnosti, eventový priestor či podujatia a networkingové akcie Campusu City budú otvorené aj súčasným členom. Nový priestor bude mať vlastného community manažéra

Ideálne pracovné prostredie s výhľadom na Bratislavu. Campus otvorí na jeseň druhý priestor v centre mesta

Aj keď prenájom priestorov ešte nebol oficiálne spustený, kapacita je už na 40% zaplnená. „Medzi firmami, ktoré máme už potvrdené, je napríklad TREETI, ktorú založil spoluzakladateľ DECENTu Matej Boďa, KOMOIO, technologicko-vzdelávací projekt Petra Dendisa, či spoločnosť Naytrolabs, joint-venture našej materskej 0100 Ventures a predajcu elektroniky Nay.“  Zároveň je už potvrdených niekoľko freelancerov a malých tímov a prebiehajú rokovania aj s potenciálnymi korporátnymi klientmi.

Odporúčané
REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách 12. apríla 2024, 14:00

Otvorenie priestoru je naplánované na prvú polovicu novembra. V tom čase bude Campus oslavovať aj druhé narodeniny. „Bude to symbolické. Dva eventy, dva priestory, dva roky,“ uzatvára Dušan.

Domov
Zdieľať
Diskusia