Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2018, 12:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ženský rap ovládol svet. Cardi B, Nicki Minaj, Beyoncé aj Ariana Grande zažiarili na prestížnom odovzdávaní cien VMA 2018

HUDBA
Uložiť Uložené

Nežné pohlavie si do veľkej miery podmanilo odovzdávanie cien VMA v New Yorku. Speváčky aj raperky získali ceny za najlepšie skladby, klipy aj nováčikovskú tvorbu.

Známa hudobná televízia MTV každoročne organizuje odovzdávanie cien v mnohých kategóriách naprieč žánrami a tvorbou, ktorú vysielajú. Máme teda na mysli hlavne rap a pop, keďže práve títo interpreti sú suverénne najsledovanejší a podľa všetkého zaujímajú aj najširšie publikum. Jedna kategória je venovaná aj rocku a tiež tanečnej hudbe. 

Prestížne odovzdávanie cien VMA 2018 sa konalo v Radio City Music Hall v New Yorku a, samozrejme, sa zúčastnila väčšina nominovaných, pričom niektorí si so sebou priniesli aj živé vystúpenia. My sa teda pozrieme na najväčšie prekvapenia, zaujímavosti aj samotné výsledky, ktoré asi mnohých prekvapia. Všetko nasvedčuje tomu, že ženský rap bude v najbližších rokoch vládnuť svetu, a to vďaka dvojici Cardi B a Nicki Minaj.

Obe vydali v aktuálnom roku skvelé albumy a neunikli ani pozornosti MTV. Cardi bola dokonca nominovaná až v 12 kategóriách a víťazstvo si odniesla v dvoch veľmi zásadných - najlepší nováčik a jeden z autorov najlepšieho letného hitu. Zároveň dostala možnosť celú udalosť oficiálne zahájiť pekným gestom, ktoré nám pripomína, že okrem talentovanej hudobníčky je aj zodpovednou matkou. 

Zahanbiť sa nenechala ani jej kolegyňa Nicki. Tá si odniesla cenu za najlepšie rapové video Chun-Li a zaujímavosťou je, že to je jediná kategória, v ktorej si vyslúžila nomináciu.

Svoju dominanciu medzi svetovými raperkami jasne ukázala aj počas živého vystúpenia, kde naživo predniesla skladby Majesty a Barbie Dreams. Neprekvapila ani mierne výstrednými outfitmi a tiež scénou so zlatými jednorožcami a množstvom tanečníkov. 

Suverénne najväčším prekvapením je speváčka Camila Cabello, ktorej sa so skladbou Havana podarilo získať víťazstvo v disciplíne o najlepšie video pri obrovskej konkurencii ako napríklad Drakeov God's Plan, APESHIT od Carterovcov a This is America v podaní Childish Gambina. Musíme však myslieť na to, že ide o vyhlasovanie hudobnej televízie a Grammy by sa jej asi získať nepodarilo. 

Aby toho nebolo málo, Camila si prebrala aj cenu za najlepšieho interpreta roka a predbehla pri tom kapacity ako Drake, Post Malone či Cardi B. Speváčka neskrývala prekvapenie už pri rozhovore o nomináciách a my sa vlastne ani nemáme čomu diviť.

Prekvapenie sa už nekonalo v kategórii o najlepšiu skladbu roka, ktorú zaslúžene ovládol Post Malone s bangrom Rockstar. Síce ho už väčšina má plné zuby, účel určite splnil a pripravil aj vhodnú pôdu pre album beerbongs & Bentleys. 

Singel roka zaznel v podaní samotného autora aj naživo, no diváci boli svedkami extrémne vzácneho spojenia so skupinou Aerosmith. Samozrejme, dorazil aj 21 Savage a ich live verzia určite stojí za pozretie. Uprostred vystúpenia si s Postym Aerosmith prehodil garde a zaznela legendárna vec Dream On.

Pozornosti sa dočkal aj vizuál APESHIT od Jay Z-ho a Beyoncé, ktorý si vyslúžil cenu za najlepšiu kinematografiu a tiež za najlepšie umelecké režisérske spracovanie. Stopercentne zaslúžene, keďže si poň šli až do parížskeho múzea Louvre pred obraz Mony Lisy. 

V komerčnom žánri stále vládne Ariana Grande, čo potvrdila najlepším popovým videoklipom No Tears Left to Cry. Na pódiu ešte predviedla poslednú večeru počas živej prezentácie skladby God is Woman a opäť dokázala, že je speváckou divou na správnom mieste. 

Osobne som mal najväčšie očakávania od Childish Gambina, ktorý veľmi milo prekvapil politicky angažovaným singlom This is America. Ten okamžite zožal úspech a ocenila ho aj hudobná televízia MTV. A to nie len v kategórii najlepšie video s odkazom, čo sme považovali za úplnú samozrejmosť. Príjemným bonusom je cena za najlepšiu réžiu sprievodného videoklipu, cena za najlepšiu choreografiu a mnoho ďalších nominácií.

Na záver ešte pridávame prepracované živé vystúpenie Travisa Scotta k novému albumu Astroworld a vždy energickú Jennifer Lopez, ktorá zaslúžene zožala pravdepodobne najväčšiu pozornosť zo všetkých vystupujúcich. Ty nám daj v komentároch vedieť, ako si s výsledkami spokojný a čo by si prípadne zmenil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia