Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2018, 14:19
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Hobbs and Shaw bude podľa Jasona Stathama drsný, špinavý a pomerne temný spin-off Rýchlo a zbesilo

FILMY A SERIÁLY HOBBS AND SHAW
Uložiť Uložené

Hobbs and Shaw nebude stavať len na akcii, ale aj prepracovaných postavách a ich vzájomných vzťahoch.

O spin-offe úspešnej série Fast and Furious s názvom Hobbs and Shaw sme vás na Filmkulte už párkrát informovali. Hlavné úlohy si strihnú Jason Statham a Dwayne "The Rock" Johnson.

Snímka je ešte len vo fáze pre-produkcie a dočkáme sa jej až v lete budúceho roka, avšak Jason Statham pri príležitosti propagácie svojej novinky The Meg už stihol nejaké informácie prezradiť. Čo teda od Hobbs and Shaw môžeme čakať?

Nakrúcať sa bude najmä v Londýne a na Havaji a na réžiu dohliadne David Leitch (Atomic Blonde, John Wick, Deadpool 2). Steven Weintraub z portálu Collider sa Stathama spýtal, či bude aj Hobbs and Shaw podobne odtrhnutý z reťaze ako posledné diely Fast and Furious.

V nich sa už podľa Weintrauba z hlavných hrdinov v podstate stávali superhrdinovia.

Hobbs and Shaw bude podľa Jasona Stathama drsný, špinavý a pomerne temný spin-off Rýchlo a zbesilo
Zdroj: Universal Pictures

„Myslím, že prístup Davida Leitcha je viac ukotvenejší v realite,“ poznamenal Statham. „Jeho prístup je trochu temnejší. Myslím, že hľadá cestu, ako to spraviť tak, aby to nevyzeralo úplne rovnako ako séria Fast and Furious.

Síce tu sú známe postavy, ale mám dojem, že sa snaží ísť svojou vlastnou cestou. Myslím, že Dave to urobí dosť špinavé, realistické a drsné.“

Jeho slová potvrdil aj samotný režisér, ktorý sa vyjadril nasledovne: „Myslím, že sa budeme držať mierne pri zemi, pretože pôjde o úvodnú časť. Svojím spôsobom nejde o nový príbeh, ale zároveň hovoríme o začiatku novej série. Takže sa chceme držať jemne pri zemi a o čosi viac sa zamerať aj na postavy." 

Odporúčané
Keanu Reeves si mal zahrať v Hobbs & Shaw. O akú postavu by mohlo ísť a uvidíme ho v prípadnej dvojke? Keanu Reeves si mal zahrať v Hobbs & Shaw. O akú postavu by mohlo ísť a uvidíme ho v prípadnej dvojke? 6. augusta 2019, 22:51

Herec tiež dodal, že už začal s prípravou v posilňovni, aby sa dostal do patričnej kondície. Zatiaľ síce nepozná choreografiu akčných scén a súbojov, ale zdôraznil, že je výhodné, že David Letich predtým pracoval ako kaskadér.

„Je kaskadér, takže veľmi dobre vie, čo nakrúcanie týchto scén obnáša. Myslím, že jeho výhoda je v tom, že on a jeho tím robia tzv. pre-vizualizácie. Natočia úplne všetko, takže poznajú každý jeden záber. Na základe toho môžu vybrať najlepší uhol, aby vytvorili symfóniu brilantnej akcie.“

Povedal tiež, že Leitchovi nejde len o akciu, ale aj o postavy. „Snažíme sa vybudovať vzťahy medzi mnou (mojou postavou) a mojou sestrou a matkou. Na tom mu veľmi záleží.“ V úlohe Shawovej matky uvidíme Helen Mirren, ale čo jeho sestra?

Hobbs and Shaw bude podľa Jasona Stathama drsný, špinavý a pomerne temný spin-off Rýchlo a zbesilo
Zdroj: Universal Pictures

Už pred nejakým časom presiakli informácie, že si ju zahrá Vanessa Kirby. Tá však ešte zmluvu oficiálne nepodpísala. K jej obsadeniu sa Statham vyjadriť nevedel, ale podľa dostupných informácií sa vo filme objaví.

Statham napokon dodal, že všetci herci si chcú natáčanie čo najviac užiť. „A myslím, že David cieli presne na to. Chce, aby sme dodali zábavný film s napínavou akciou a dramatickými momentami, ktorý zároveň nebude hlúpy. Bude sa tam toho diať veľa. Už sa na to teším.“

Odporúčané
V Hobbs & Shaw si diváci užili dve nečakané cameá známych hercov. O koho išlo a aká je ich budúcnosť? V Hobbs & Shaw si diváci užili dve nečakané cameá známych hercov. O koho išlo a aká je ich budúcnosť? 6. augusta 2019, 0:08

Okrem menovaných hercov vo filme uvidíme aj Idrisa Elbu, ktorý si strihne hlavného záporáka. Americká premiéra snímky je naplánovaná na 26. júla (červenec) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia