Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2018, 14:09
Čas čítania 0:00
Sona O.

Kvôli maturitám vypnú internet aj mobilné siete. V Alžírsku by si podvádzať nemohol

ZAUJÍMAVOSTI MATURITA ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Prídu ti podmienky maturitných skúšok na Slovensku prísne? Oproti Alžírsku to ešte vôbec nič nie je.

Striehne na tebe zamračená učiteľka vždy keď sa iba pohmýriš na stoličke? Znervózňuje ťa, ako sa v podpätkoch pomaly prechádza pomedzi lavice a striehne ako orol na svoju korisť? Tak teraz si predstav, že by si mal maturovať v Alžírsku, kde vládnu neuveriteľne prísne podmienky.

Tohtoročné maturitné skúšky sa v krajine odohrávajú medzi 20 až 25 júnom a študenti si musia zvykať na veľmi striktné pravidlá. Aké to sú?

Kvôli maturitám vypnú internet aj mobilné siete. V Alžírsku by si podvádzať nemohol
Zdroj: unsplash.com

Alžírsko sa rozhodlo blokoať prístup na internet. Ak si myslíš, že si pri nepriazni osudu zložitú otázku skrátka vygoogliš, v Alžírsku s tým radšej nerátajú. Vláda totiž na celú hodinu zablokuje prístup na internet.

Neprihlásil by si sa ani na Facebook. Ak by sa ti aj napriek všetkým opatreniam nejakým zázrakom podarilo dostať na web, na známu sociálnu sieť sa určite neprihlásiš. Kamoš ti tak cez Messenger správnu odpoveď nepošle. Ešte drsnejší je fakt, že Facebook bude nedostupný počas celého skúšobného obdobia. Alžírčanov tak od štúdia už naozaj nič nevyruší. 

Odporúčané
KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? 14. apríla 2024, 12:30

Na mobil aj pevnú linku zabudni tiež. Chceš zo zúfalstva zavolať babke, nech ti prezradí niečo z histórie? V Alžírsku majú smolu, všetky mobilné aj pevné linky budú počas testovania mimo prevádzky.

Po toľkých opatreniach už hádam ani nie je možné, aby niekto zo študentov svoj mobil či laptop naozaj na niečo použil, no aj tak ich pre istotu pred učebňami čakajú detektory kovov, ktoré okamžite odhalia akékoľvek elektronické zariadenie. 

Maturitnou skúšku si v Alžírsku tento rok prejde 700-tisíc študentov. Výsledky budú poznať 22. júla. K radikálnym opatreniam sa odhodlali potom, čo v roku 2016 unikli maturitné otázky na verejnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia