Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2018, 19:01
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Tom Cruise žije kaskadérskymi kúskami! Sledujte, ako prebiehalo náročné natáčanie scény zoskoku z lietadla pre Mission: Impossible 6

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bolo to extrémne nebezpečné, skákalo sa z výšky približne 7,6 kilometra a pre potreby scény bol dokonca vyvinutý celkom nový typ helmy.

Pokiaľ poctivo sledujete všetky naše články ohľadom očakávaného, už v poradí šiesteho dielu obľúbenej akčnej série Mission: Impossible, tak vám určite neunikla ani správa o natáčaní náročnej scény zoskoku z lietadla, kvôli ktorej Tom Cruise vyskočil s padákom až 106-krát.

Išlo o tzv. HALO zoskok (teda skok z vysokej nadmorskej výšky a s nízkym otvorením padáka) a herec sa na tento kaskadérsky kúsok pripravoval viac než rok, pričom štábu ho dovolili legálne uskutočniť len Spojené arabské emiráty.

A keďže režisér Christopher McQuarrie chcel mať v scéne špecifické svetlo, mohol natáčať iba približne 3 minúty denne, vždy za súmraku. Preto Cruise absolvoval tak veľa zoskokov. Celá vzdušná choreografia musela byť bezchybná, takže sa skákalo z výšky približne 7,6 kilometra, aby bolo vo vzduchu na všetko čas.

Tom Cruise žije kaskadérskymi kúskami! Sledujte, ako prebiehalo náročné natáčanie scény zoskoku z lietadla pre Mission: Impossible 6
Zdroj: Paramount Pictures

Z natočených zoskokov sú nakoniec vo filme použiteľné len tri zábery. Navyše, nebezpečnosť kúsku dokazujú aj riziká, ktoré mohli pri jeho predvádzaní hroziť, ako napríklad ťažká úzkosť, strata mentálnej stability či hypoxia (nedostatok kyslíka).

Pre Toma bol dokonca vyvinutý celkom nový typ helmy, ktorá plnila nielen funkciu bezpečnosti, ale poslúžila aj pre potreby natáčania. No a keď sa akurát neskákalo z lietadla, trénovalo sa v obrovskom veternom tuneli. Ako to celé prebiehalo, to sa už dozviete v najnovšom adrenalínovom videu zo zákulisia natáčania.

My v samotnom závere už iba pripomenieme, že premiéra snímky Mission: Impossible - Fallout je u nás naplánovaná na 2. augusta (srpen) 2018 a ak sa chcete dozvedieť všetko o hereckom obsadení či príbehu, vstúpte už klasicky do tohto vlákna. Chystáte sa do kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia