Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2018, 0:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slováci občas potrebujú tvrdý návrat do reality. Stránka Nie som Idealista si uťahuje z inšpiratívnych citátov aj premotivovaných jedincov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na slovenskom internete by si našiel obrovské množstvo idealistov, ktorým treba nastaviť zrkadlo.

Kedysi dávno vznikla na slovenskom internete stránka Som Idealista. Odvtedy už prešlo zopár rokov, ale stránka si aj dodnes udržiava slušnú popularitu. Sledujú ju desiatky tisíc ľudí, ktorí každý deň na svojom Facebooku aj Instagrame hľadajú inšpiratívne citáty a vety od slávnych ľudí.

Zrejme od nich očakávajú, že ich nakopnú a oni posunú svoju pracovnú či školskú efektivitu na vyššiu úroveň, ale opak je väčšinou pravdou. Práve v reakcii na stránku Som Idealista vznikol protiklad s trefným názvom Nie som Idealista. Celý koncept motivačných citátov tvorcovia obrátili naruby a namiesto inšpirácie prinášajú Slovákom do životov potrebnú dávku cynizmu a občas perfektne nastavia zrkadlo ľuďom, ktorí majú problém s vnímaním reality.

Momentálne obdobie maturít a skúšok dáva mnohým mladým Slovákom zabrať, a tak stránka reaguje na aktuálnu situáciu v spoločnosti, ale nebojí sa zdieľať ani všeobecné múdrosti. Ak ti už motivačné stránky lezú na nervy, určite daj tejto verzii šancu, pretože sa možno inšpiruješ viac a k tomu ešte aj zasmeješ.

Domov
Zdieľať
Diskusia