Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2018, 23:39
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Pred a po pridaní CGI v Black Pantherovi. Natáčanie komiksovky by si v porovnaní s výsledným filmom pravdepodobne nespoznal

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vedúci vizuálnych efektov odhalil unikátny pohľad do pozadia vytvárania špeciálnych animácií.

Marvelovka Black Panther, ktorá po premiére lámala samé rekordy je špecifická v mnoho ohľadoch. Svojím príbehom zápasí s rasizmom, tým že to je historicky prvý film s čiernym superhrdinom z produkcie filmových štúdii Marvel. No taktiež v originálnom marketingu, ktorý ešte viac zvyšoval očakávania príbehu Wakandského bojovníka.

Ako v každom dobrom filme o superhrdinovi bolo potrebné vytvoriť a pridať do filmu čo najlepšie vizuálne a zvukové efekty. Tie zastrešoval vedúci vizuálnych efektov a animácií Daryl Sawchuk, ktorý mal so svojím tímom taktiež na svedomí kostýmové spracovanie a ich digitalizáciu. Pre magazín Wired odhalil unikátny pohľad do zákulisia filmovej postprodukcie trháku Black Panther.

Pred a po pridaní CGI v Black Pantherovi. Natáčanie komiksovky by si v porovnaní s výsledným filmom pravdepodobne nespoznal
Zdroj: Infocusfilmschool

Ako vo videu Sawchuk spomenul, pôvodne mali obleky podliehať praktickým efektom. Čo znamená, že sme sa prvotne mali dočkať upravených kostýmov, bez počítačovo vytvorených snímok alebo iných postprodukčných techník. Postupom času si však uvedomili, že film bude lepšie pôsobiť, keď celé telo nahradia digitálne štvorčeky integrované do živých scén. „Pomáhajú hercom dosahovať výkony, ktoré sú nad rámec ľudských schopností,“ povedal Sawchuk.

Domov
Zdieľať
Diskusia