Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Článok vznikol v spolupráci s centrom Excimer.
12. augusta 2018, 14:08
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Až 80 % informácií získavame z očí, ak si ich zničíš, je s tebou koniec. Ako funguje náš najvzácnejší orgán? (Video)

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mimoriadne vzácne farebné videnie či ako si pamätáme informácie. Naše oko je plné dychberúcich tajomstiev.

V posledných týždňoch sme ťa viackrát upozornili, že naše oči sú bezpochyby naším najvzácnejším orgánom. Až 80 percent všetkých informácií o svete získavame práve vďaka nim a len ťažko si predstaviť, že by sme o ne zrazu prišli. O naše oči sa tak treba poriadne starať – a aj v tejto oblasti ti poradí Peťo z kanálu BeWise, ktorý pre teba zozbieral tipy od expertov z Excimeru.

Nezabudne však tiež vysvetliť, ako oči vlastne fungujú, prečo ľudia vôbec majú zrakové vady a ako sa vlastne naše oči skúmajú. Ver či nie, v hre je aj obrovská hromada baktérií a jednobunkovcov. Priprav sa na náklad prekvapivých faktov o génoch, skladovaní informácií alebo o tom, ako funguje vzácne farebné videnie.

Problémy s očami sú dnes veľmi bežné a ak s nimi máš skúsenosti aj ty, riešenia nájdeš v tomto kvíze. Utekaj sa presvedčiť, či si na dokonalý zrak pripravený, alebo sa ešte potrebuješ čo-to doučiť. Nie je to žiadna veda, no základné znalosti sa predsa len oplatia vedieť a navyše, fungovanie našich očí je predsa nesmierne fascinujúce, preto sme sa tejto téme rozhodli venovať priamo celé animované video, tak si ho bež vychutnať.

Domov
Zdieľať
Diskusia