Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2018, 13:21
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Univerzita dostala búdku, kde sa študenti môžu ísť vyplakať. Majú k dispozícii plyšové hračky aj úplnú samotu na odstránenie stresu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Štúdium na univerzite vie dať psychickému stavu človeka zabrať.

Štúdium na univerzite často znamená obrovský psychický tlak a stres. Najmä v momentoch, kedy sa už semester chýli ku koncu a na rad prichádzajú skúšky, množstvo študentov stráca prehľad o svojom živote a dostáva sa do depresívnych stavov. Zrejme každý z nás už občas dostal pocit, akoby zostal úplne prázdny a nevedel, ako ďalej pokračovať, čo zažil aj Nemo Miller.

Nemo študuje na University of Utah a venuje sa aj vizuálnemu umeniu, čo ho prinútilo zamyslieť sa nad tým, ako by mohol svojim študentským kolegom pomôcť. Nakoniec vymyslel zaujímavý koncept. Nazval ho The Cry Closet a pri konštrukcii nepoužil žiadne peniaze od školy, aby nikto nemohol kritizovať, že univerzita míňa svoje financie na nepotrebné záležitosti.


Vedľa búdky by študenti našli aj zoznam pravidiel. Vnútri môžeš využiť všetky plyšové hračky, ale nemal by si v nej stráviť viac ako 10 minút, aby mali aj ostatní študenti šancu dostať sa dnu. Do búdky by samozrejme nemali ani chodiť dvaja študenti naraz, aby sa náhodou nepremenila na sexuálne miesto priamo v knižnici. Možno by sa podobná búdka zišla aj na slovenských univerzitách. 


Domov
Zdieľať
Diskusia