Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Heureka.cz
24. apríla 2018, 18:57
Čas čítania 0:00
Antonín Havlík

Pilotom sa môžeš stať za pár minút. Pozri sa, ako vybrať dron a na čo si dať pozor

TECH
Uložiť Uložené

Bolo tvojím dávnym snom stať sa pilotom, ale nepodarilo sa ti ho naplniť? Nevadí. Vykompenzuj si to kúpou kvalitného dronu, ale ako vybrať ten najlepší?

Výber správneho dronu má svoje úskalia. Existuje ich celý zástup – od miniatúrnych, slúžiacich ako detská hračka na pár minút zábavy, až po profesionálne za stovky a tisíce eur, s ktorými sa budeš musieť naučiť veľmi dobre manipulovať. Každá chyba totiž stojí veľa peňazí. Ako ale vybrať ten správny? Pozreli sme sa na to.

Podľa čoho vybrať dron?

Pred samotným nákupom je nutné stanoviť si dôvody, prečo chceš dron kupovať. Je to na natáčanie videí? Len tak na hranie? Alebo miluješ lietanie a svoj dron si chceš pretvárať a vylepšovať pre ten najvyšší výkon? Každé zariadenie je vhodné na niečo iné. Je potrebné vedieť, ako ho budeš používať.

Pre najväčších milovníkov lietania je určite veľkou výzvou si zariadenie upravovať a modifikovať podľa svojich predstáv. Objavuje sa však otázka, koľko času a práce chceš do takého zostavovania investovať. Na trhu existujú ready-to-fly zariadenia, s ktorých súčiastkami netreba dopredu nijak zložito manipulovať, ale aj také, ktoré sa bez dostatočných vedomostí neodlepia od zeme. Tieto prístroje sú vhodné pre pokročilejších užívateľov, hráčov a geekov, ktorí sú pripravení na komplikovanejší a nie práve najľahšie zostavovanie.

Vysoká pokuta? Ako je to so zákonom?

Neznalosť zákona neospravedlňuje, to je jasné. Ak máš už svoju novú hračku vybratú a teraz rozmýšľaš, kam ju vyslať ku nebesiam, je dobré mať na pamäti, čo s ňou vlastne môžeš robiť a čo nie. Okolo lietania s dronmi existuje celkom zložitá legislatíva, a ak ju porušíš, môže ťa čakať nepríjemná pokuta.

Lietať sa smie maximálne do výšky 300 metrov nad zemou. Veľký pozor na to, kde lietaš, pretože lietať nesmieš nad pamiatkami, hustou zástavbou alebo v blízkosti letiska. Všetky zákonne povinnosti prehľadne zhrnuli profíci z Heureka.cz. Pozri sa na ich video a možno sa aj ty vyhneš vysokej pokute, ktorá ti hrozí v prípade porušenia zákona.

Nechaj si poradiť od profesionálov

Ak plánuješ nákup spotrebičov, dronov alebo aj digitálnych kamier, vždy sa najskôr pozri na nákupných poradcov, ktorých nájdeš na YouTube. Medzi tých najlepších patrí kanál Heureka.cz, kde nájdeš kvalitne spracované rady a nápady, ako čo najlepšie vybrať svoj vysnívaný výrobok. Daj odber a pred každým nákupom si pozri aj ich odporúčanie. Rozhodovanie nikdy nebolo jednoduchšie. Tak nech sa nepopáliš.

Domov
Zdieľať
Diskusia