Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2018, 21:19
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Simpsonovci zase raz predpovedali budúcnosť. Na krku Stephena Hawkinga v epizóde z roku 1999 sa leskol trefný prívesok

ZAUJÍMAVOSTI SIMPSONOVCI
Uložiť Uložené

Americký seriál nesklamal a opäť zdanlivo naznačil, čo sa udeje v budúcnosti.

Už onedlho uplynie týždeň od momentu, kedy náš svet navždy opustil profesor Stephen Hawking. Geniálny vedec počas svojej kariéry neváhal spolupracovať ani s tvorcami známych filmov a seriálov, pretože jedným z jeho cieľov bolo spopularizovať vedu širokej verejnosti.

Na prelome tisícročí sa preto objavil aj v seriáli Simpsonovci, kde Stephen si v epizóde s názvom They Saved Lisa’s Brain zahral samozrejme samého seba a na svoj elektrický vozík si nechal pripevniť mixovací pult, na ktorom zahral svoju rapovú skladbu. Skladba sa volala A Brief History of Rhyme, čo bola trefná slovná hračka a narážka na jeho najznámejšie dielo A Brief History of Time. Najzaujímavejšou časťou epizódy však bola zlatá reťaz, ktorú mal Hawking zavesenú na krku.

Na nej sa leskol prívesok E = mc2. Najslávnejšiu rovnicu opísal v špeciálnej teórii relativity práve Albert Einstein a ľudia dokázali medzi Hawkingom a Einsteinom nájsť spojenie veľmi rýchlo. Einstein sa narodil 14. marca 1879, zatiaľ čo Stephen Hawking zomrel 14. marca 2018.

Odporúčané
Najlepšie vtipy a hlášky zo Simpsonovcov. Pamätáš si, v ktorom diele zazneli? Najlepšie vtipy a hlášky zo Simpsonovcov. Pamätáš si, v ktorom diele zazneli? 20. júla 2022, 9:50

Symbolická rovnica na krku Hawkinga v Simpsonovcoch tak mnohých opäť raz presvedčila o tom, že americký seriál skutočne dokáže predpovedať budúcnosť. Aj keď nejde o žiadnu konkrétnu predpoveď, Simpsonovci zase nesklamali.



 

Domov
Zdieľať
Diskusia