Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2018, 10:44
Čas čítania 0:00
Radka T.

Odmalička ho vychovávajú homosexuáli, teraz sa rozhodol prehovoriť. Chlapec tvrdí, že lepších rodičov si ani nemohol želať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Najdôležitejšie podľa neho je mať rodinu a zázemie.

Predsudkov súvisiacich s homosexuálnymi pármi je mnoho. Medzi jeden z nich patrí aj ten, že ak budú spoločne vychovávať dieťa, nečaká ho nič dobré a zrejme sa aj ono samo stane homosexuálom. Pravdaže, je oveľa jednoduchšie o niečom hovoriť len na základe predstáv a vlastného strachu či nenávisti, ako vypočuť si tých, ktorí si to zažili na vlastnej koži. Prehovoriť sa preto rozhodol istý 12-ročný chlapec. Odmalička ho vychovávajú dvaja muži.

Už nejedno dieťa čelilo krátko po narodení katastrofálnym podmienkam, hrubému zaobchádzaniu, nezáujmu zo strany rodičov či odvrhnutiu. Thomas (meno bolo zmenené) bol ešte len batoľa, keď ho polícia musela vziať z pôvodného bydliska. Zanedbaného chlapca našli pred rokmi na hornom poschodí domu vo veľmi zlých podmienkach a úplne samého. Následne sa dostal do pestúnskej starostlivosti a neskôr si ho adoptovali dvaja muži Steve a Paul (tiež si želali zmeniť mená). 

Dnes už 12-ročný Thomas priznal, že keď odchádzal od svojej pestúnskej rodiny, bol trochu nervózny a cítil sa smutne. To sa však rýchlo zmenilo, pretože pri nových rodičoch sa má podľa svojich slov úžasne.

Ilustračné foto

Odmalička ho vychovávajú homosexuáli, teraz sa rozhodol prehovoriť. Chlapec tvrdí, že lepších rodičov si ani nemohol želať
Zdroj: TASR/AP

„Myslím si, že je skvelé mať rodinu a rodičov, ktorí dávajú zázemie,“ vyhlásil chlapec, pričom jeho slová naznačujú, že je úplne jedno, či ide o pár opačného, alebo rovnakého pohlavia. Podľa nebo je v živote najdôležitejšie dať dieťaťu domov a rodičov.

Adoptívni otcovia sa priznali, že mali strach z možnej šikany Thomasa, no nakoniec sa stretli hlavne s pozitívnymi odozvami. Ľudia ich prijali a teraz im hovoria, že zmenili Thomasov život a svoj svet. Kým predtým boli len párom, teraz sa z nich stala rodina.

Sexuálna orientácia preto nemusí byť žiadnou prekážkou a Thomas je živým príkladom toho, že vychovávanie homosexuálnym párom nemusí mať na dieťa negatívny vplyv. On sám vyhlasuje, že má perfektnú rodinu. „Nemôžem mať lepších rodičov a všetko funguje perfektne,“ tvrdí chlapec.

Ilustračné foto

Odmalička ho vychovávajú homosexuáli, teraz sa rozhodol prehovoriť. Chlapec tvrdí, že lepších rodičov si ani nemohol želať
Zdroj: commons.wikimedia.org/Kurt Löwenstein Educational Center International Team
Domov
Zdieľať
Diskusia