Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2018 o 17:00
Čas čítania 0:00
Radka T.

Mattel vyrobil bábiky Barbie podľa inšpiratívnych žien, ktoré niečo naozaj dokázali. Chce ukázať, že dievčatá sa môžu stať kýmkoľvek

ZAUJÍMAVOSTI BARBIE
Uložiť Uložené

Bábiky vytvorené podľa úspešných žien majú byť dôkazom, že sa môžeš stať kýmkoľvek.

Pilotka Amelia Earhart, matematička Katherine Johnson či maliarka Frida Kahlo. Aj tieto inšpirujúce dámy, ktoré vošli do dejín, sa stali námetom pri tvorbe novej kolekcie obľúbených bábik Barbie.

Spoločnosť Mattel takýmto spôsobom chcela vzdať hold ženám, ktoré v živote naozaj niečo dokázali a inšpirovali množstvo ľudí. Nová kolekcia bábik sa nazýva príznačne - Inšpiratívne ženy

„Séria Inšpiratívne ženy vzdáva hold neuveriteľným hrdinkám a odvážnym ženám. Riskovali, zmenili pravidlá a vydláždili cestu generáciám dievčat, aby snívali viac ako kedykoľvek predtým,“ vyjadrila sa hovorkyňa Marissa Beck.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Barbie (@barbie),

V rámci kolekcie Inšpiratívne ženy vznikli zatiaľ tri bábiky, práve s podobou Amelie Earhart, Katherine Johnson a Fridy Kahlo. Okrem toho však spoločnosť cez bábiky Barbie popularizuje aj ďalšie úspešné ženy pôsobiace v rôznych oblastiach. Tento týždeň, keď oslavujeme Medzinárodný deň žien, uzreli svetlo sveta nové bábiky v rámci programu Shero. Dokopy 14 bábik je vytvorených podľa ďalších úspešných žien z rôznych krajín sveta, napríklad ochrankyne prírody Bindi Irwin či olympijskej športovkyne Chloe Kim. 

Odporúčané
Môžeš byť aj Margot Robbie a vždy sa nájde niekto, kto o tebe napíše, že si 7 z 10 a klameš (Komentár) Môžeš byť aj Margot Robbie a vždy sa nájde niekto, kto o tebe napíše, že si 7 z 10 a klameš (Komentár) 20. júla 2023 o 9:00

Ako sa vyjadrila viceprezidentka Lisa McKnight, dievčatká sa vždy dokázali hrať s bábikami Barbie a prisudzovať im pri tom rôzne životné úlohy či povolania, no teraz dostanú príležitosť hrať sa s modelmi, ktoré dostanú podobu reálne úspešných žien. To má dievčatám pripomenúť, že aj ony sa môžu stať kýmkoľvek. 

Domov
Zdieľať
Diskusia