Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2018, 16:31
Čas čítania 0:00
Radka T.

Šéf ponúkol zamestnancom 10 dolárov navyše každý deň, ak budú jazdiť do práce na bicykli. Skoro všetci tak odteraz nechávajú autá doma

ZAUJÍMAVOSTI PRÁCA
Uložiť Uložené

Urobia niečo pre seba i životné prostredie a ešte si aj slušne zarobia.

Stále sa hovorí o tom, že pre zdravý životný štýl je dobré presúvať sa do a z práce peši, prípadne na bicykli, nevyužívať neustále autá a v prípade presunu hromadnou dopravou vystúpiť o jednu či dve zastávky skôr. Napriek tomu často víťazí pohodlie, a to najmä u tých, ktorí majú auto. Vystúpiť z komfortnej zóny však neznamená len urobiť niečo pre svoje zdravie, ale i pre životné prostredie.

Ak sa ľuďom nechce chodiť do práce pešo, na presun môžu využiť aj bicykle. U nás to síce stále nie je príliš vídaný jav, no v iných krajinách na dvojkolesových tátošov nedajú dopustiť. Inšpirovať zamestnancov, aby ich využívali pri ceste do práce, chce aj istá novozélandská reklamná agentúra. Motivuje ich tým, čo majú ľudia veľmi radi - peniazmi.

Šéf ponúkol zamestnancom 10 dolárov navyše každý deň, ak budú jazdiť do práce na bicykli. Skoro všetci tak odteraz nechávajú autá doma
Zdroj: Pexels

Zamestnancom malej reklamnej agentúry v meste Christchurch prirátajú každý deň 5 novozélandských dolárov (necelé 3 eurá) navyše, ak budú do a z práce chodiť na bicykli. Ak to budú dodržiavať pol roka, odmena sa zvýši na 10 dolárov za deň, čo je v prepočte necelých 6 eur. Peniaze navyše nedostanú hneď, ale zrátajú sa a ako odmenu ich zamestnanci dostanú na konci roka, čo im môže hodiť celkom slušnú sumičku. 

Odporúčané
„Rómovia nechcú pracovať, stačia im dávky.” Kvôli stereotypným nálepkám si až 70 % Rómov na Slovensku nevie nájsť prácu „Rómovia nechcú pracovať, stačia im dávky.” Kvôli stereotypným nálepkám si až 70 % Rómov na Slovensku nevie nájsť prácu 18. apríla 2024, 10:30

„Na chvíľu som si myslel, že by bolo skvelé nejakým spôsobom motivovať k bicyklovaniu. Som naozaj vášnivý cyklista a hotovosť je nepochybným stimulom,“ povedal majiteľ reklamky Tim Chesney.

Šéf ponúkol zamestnancom 10 dolárov navyše každý deň, ak budú jazdiť do práce na bicykli. Skoro všetci tak odteraz nechávajú autá doma
Zdroj: Pexels

Podľa Tima sa zamestnanci najprv zdráhali, keďže sa nemajú v robote kde osprchovať, no peniaze sú silný čarodej. Napokon s tým súhlasili takmer všetci. Podľa ich šéfa je nespornou výhodou, že vďaka pohybu hneď od rána budú mať v práci viac energie, takže vynaložená finančná odmena sa mu môže vrátiť v podobe lepších výsledkov.

Navyše, mesto Christchurch je priateľské voči cyklistom, má ich viac ako iné novozélandské mestá. Bicyklovanie podporuje aj vedenie mesta výstavbou cyklotrás, takže zamestnanci Timovej reklamky každodenným využívaním bicyklov zapadnú medzi ostatných nadšencov zdravšieho životného štýlu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia