Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2018, 14:08
Čas čítania 0:00
Radka T.

V šatníku vraj narobia poriadok. Poľská firma predáva ponožky, ktoré vyzerajú ako Hitler

ZAUJÍMAVOSTI POĽSKO
Uložiť Uložené

Ponožky spoločnosť napokon premenovala. Z Hitlera sa stal biznismen Patrick.

Ponožky s veselými a kreatívnymi vzormi sú v móde, vyrába ich aj poľská spoločnosť Nanushki. No práve teraz urobila poriadny krok vedľa. Motív diktátora Adolfa Hitlera bol totiž všetko iné, len nie vtipný.

Na kontroverzný kúsok upozornilo vedenie pamätníka a múzea Auschwitz-Birkenau. Organizácia Auschwitz Memorial sa na sociálnej sieti k ponožkám vyjadrila, že tento počin je ťažké hoci len komentovať. Podľa múzea spoločnosť vyrábajúca ponožky použila na marketingové účely jedného z najväčších zločincov v histórii.

Spoločnosť ešte predtým podľa medializovaných informácií k ponožkám uviedla, že ľuďom „urobia poriadok v šatníku“. Pokus o vtip však nakoniec nevyšiel a z motívu s Hitlerom je škandál. Navyše, v Poľsku zaviedli zákon, ktorý upravuje i postihuje nesprávnu interpretáciu postavenia krajiny v druhej svetovej vojne.

Problematickým je napríklad označenie nemeckých koncentračných táborov ako „poľské tábory smrti“. Takisto Poliaci nechcú, aby sa vina za holokaust hádzala na nich. A do toho ešte prišli kontroverzné ponožky, hoci na Instagrame poľskej spoločnosti sa objavili už pred dvomi rokmi. 

Odporúčané
Súkromný wellness a bazén ako u hollywoodskych hviezd. Sleduj dokonalý dom v borovicovom lese neďaleko Varšavy Súkromný wellness a bazén ako u hollywoodskych hviezd. Sleduj dokonalý dom v borovicovom lese neďaleko Varšavy 23. februára 2024, 15:30

Teraz však pri ponožkách s pôvodným názvom Adolf svieti, že sa volajú Patrick, čo má byť biznismen, filantrop či kupec. Patrickovou slabosťou sú podľa instagramového účtu spoločnosti rýchle autá, nosí ružovú kravatu a na účte má množstvo peňazí. Na webe sa už tiež predávajú pod označením Patrick, spoločnosť ich jednoducho iba premenovala. Vyjadrenie poskytla britskému portálu Mirror.

V šatníku vraj narobia poriadok. Poľská firma predáva ponožky, ktoré vyzerajú ako Hitler
Zdroj: nanushki.com

Nanushki tvrdí, že ponožky mali zobraziť postavu v posmešnom a komickom svetle. A hoci si uvedomujú, že druhá svetová vojna bola strašná, je to príbeh, ktorý všetci poznáme a nič ho nezmení. Už vôbec nie ponožky, ktoré ani nemajú vplyv na osud či prípadný zánik tohto sveta, uviedol portál.

Domov
Zdieľať
Diskusia