Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2018, 1:11
Čas čítania 0:00
Marek R.

Podnik vo Walese ponúka zľavu 25 percent na jedlo, ak počas svojej prítomnosti ani raz nepoužijete mobil

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Privítal by si dačo podobné aj na Slovensku?

Inteligentné smartfóny sa stali našimi každodennými spoločníkmi a ani počas stretnutí s kamarátmi, kolegami či rodinou nevieme od nich často odtrhnúť oči. Na každé jedno zavibrovanie sa snažíme čo najskôr reagovať, a to aj keď sa nachádzame v reštaurácii, podniku či krčme.

A práve jeden podnik v meste Wrexham vo Walese sa rozhodol bojovať proti neustálemu používaniu smartfónov. Podnik The Fat Boar prišiel so zaujímavou ponukou, ktorá by mohla tento "problém" vyriešiť. Pondelky totiž budú patriť akcii s názvom Mobile Free Mondays, teda pondelky bez mobilu a ak splníte túto jednoduchú podmienku, dostanete zľavu 25 percent na jedlo. Mobil jednoducho pri vstupe odovzdáte, ten sa uschová a kľúč bude mať len personál podniku.

S touto myšlienkou prišiel Rich Watkin, ktorý sa priznáva, že tiež nevie od svojho smartfónu často odtrhnúť oči. Podľa neho žijeme rušné životy a byť vždy v kontakte so svetom prostredníctvom mobilov je preto skvelé. Napriek tomu pohľad na ľudí čakajúcich na jedlo, ktorí sa neustále pozerajú do svojich mobilov, ho doviedol k tomuto nápadu, ktorý sa zapáčil aj manažérovi reštaurácie. A tešia sa z neho aj miestni. Privítal by si dačo podobné aj na Slovensku?

Domov
Zdieľať
Diskusia