Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2018, 7:34
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Martin Scorsese a tvorca Vikingov spolu vytvoria dramatický seriál o Caesarovi!

FILMY A SERIÁLY VIKINGS
Uložiť Uložené

Z tejto spolupráce by mohlo vzísť niečo skutočne kvalitné, čo poviete?

Za poslednú dekádu sme od režiséra Martina Scorseseho (Goodfellas, Taxi Driver) dostali niekoľko kvalitných počinov, a to nie len filmových (Vlk z Wall Street, Prekliaty ostrov), ale aj seriálových (Boardwalk Empire, Vinyl). 

Dnes to vyzerá tak, že Scorsese sa plánuje vrátiť na televízne obrazovky s jeho najnovším počinom The Caesars. Seriál sa bude sústreďovať na "mladosť a životnú silu" skorých vládcov rímskej ríše. Zatiaľ nie je známe, ktorá z televíznych staníc bude projekt zastrešovať. 

Martin Scorsese a tvorca Vikingov spolu vytvoria dramatický seriál o Caesarovi!
Zdroj: Home Box Office (HBO) / Craig Blankenhorn

Režisér Kasína či Gangov New Yorku spojí sily s Michaelom Hirstom, ktorý už dlho pracuje na najrôznejších prestížnych historických seriáloch či filmoch, spomedzi ktorých je momentálne najznámejší seriál Vikingovia.

Hirst je okrem Vikingov aj hlavným autorom scenára seriálov Tudorovci či Camelot. Michael Hirst sa nestratil ani vo svete filmu, keďže sám napísal scenár ku snímke Alžbeta Alžbeta: Zlatý vek v hlavnej úlohe s oscarovou Cate Blanchett.

Martin Scorsese a tvorca Vikingov spolu vytvoria dramatický seriál o Caesarovi!
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Pre Scorseseho by projekt znamenal možnosť trochu sa povŕtať v talianskej histórii, ktorá je zároveň aj históriou predkov samotného režiséra. Prvá klapka by mala padnúť už v priebehu budúceho roka.

Odporúčané
Recenzia: Vikingovia – 1. polovica finálnej série Recenzia: Vikingovia – 1. polovica finálnej série 7. februára 2020, 11:29

Scorsese je momentálne vyťažený na 110 percent, keďže okrem jeho najnovšej gangsterky The Irishman od Netflixu pripravuje tento Oscarom ocenený režisér adaptáciu diela spisovateľa David Granna s názvom Killers of the Flower Moon.

Fanúšikovia autora snímky The Departed by sa rovnako mali tešiť aj na film o prezidentovi Teddym Rooseveltovi, a čo-to sa už hovorilo aj o zatiaľ neupresnenom projekte v hlavnej úlohe so Sharon Stone.

A to nás ešte stále môže Scorsese prekvapiť prakticky čímkoľvek. Nech je už tak či onak, seriál zachytávajúci vzostup Júlia Cézara by sa mal začať natáčať v roku 2019, čo znamená, že my, diváci, projekt neuvidíme minimálne do roku 2020.

Martin Scorsese s hercami z filmu Goodfellas

Martin Scorsese a tvorca Vikingov spolu vytvoria dramatický seriál o Caesarovi!
Zdroj: Warner Bros.

Inými slovami, hneď po Irishmanovi by The Caesars bolo skvelým pokračovaním Scorseseho kinematografickej zbierky, čím by sa určite okamžite zaradilo medzi popredné seriálové počiny súčasnosti. Ste zvedaví na spoluprácu jedného z najlepších režisérov vôbec so scenáristom uznávaných Vikingov?

Domov
Zdieľať
Diskusia