Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2018, 10:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mŕtvy budhistický mních sa usmieva aj 2 mesiace po tom, čo bol pochovaný. Po vytiahnutí z truhly nemohli prítomní uveriť vlastným očiam

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nasledovníci mŕtveho mnícha veria, že dosiahol nirvánu.

Budhizmus je fascinujúce náboženstvo, o ktorom väčšina Slovákov nemá žiadne bližšie informácie. Budhistickí mnísi sa zameriavajú na svoje duchovno, ale nepohrdú ani udržiavaním svojich telesných schránok, čo zdanlivo priviedol do extrému Luang Phor Pian, ktorý zomrel ešte 16. novembra minulého roka.

Mních mal v tom čase 92 rokov a zomrel v nemocnici v hlavnom meste Thajska, avšak jeho telo nebolo pochované do zeme, ale bolo uchované v chráme, kde strávil svoje predchádzajúce roky. Muža po smrti uložili do truhly a pred pár dňami bolo exhumované miestnymi budhistami, pričom všetci zostali zaskočení, keď otvorili truhlu a zapozerali sa na mŕtve telo svojho duchovného.

Lunag Phor Pian vyzeral, akoby nebol mŕtvy dlhšie než 36 hodín, a na jeho tvári sa dokonca zachoval aj nenápadný úsmev, čo duchovní vyhodnotili ako nezvratný dôkaz o tom, že mních po smrti dosiahol nirvánu. Telo pritom nebolo z truhly vytiahnuté len tak pre zábavu, ale mníchovi len chceli vymeniť posmrtné oblečenie, pretože ho konečné slávnostné uloženie do zeme čaká až o zopár týždňov, presne sto dní po jeho smrti.



Domov
Zdieľať
Diskusia