Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2018, 18:17
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Čo všetko sa skrýva za tvorbou albumu Krstný otec a kam Rytmusa tento projekt posunul? Dokumentárna séria Obraz doby je späť!

HUDBA KRSTNÝ OTEC RYTMUS
Uložiť Uložené

Už teraz legendárny Rytmus oslavuje narodeniny a pri tejto príležitosti potešil fanúšikov darčekom v podobe dokumentárneho filmu.

Že patrí Rytmus k najväčším profesionálom v československom hudobnom priemysle ako takom už snáď nikto pochybovať nebude. Rovnako mu už ani nie je možné zobrať nielen súčasnú, ale aj trvalú pozíciu najúspešnejšieho slovenského rapera a tým nemáme na mysli len čísla predajov, návštevnosti koncertov, rekordy a zásluhy. Paťo dokázal prelomiť aj množstvo konvencií v tom, čo sa v tomto žánri môže a musí a od vydania klipu Dáva mi úspešne určuje smer, ktorým sa budú všetci jeho kolegovia uberať. 

Jasné, nie každému sa toto všetko číta ľahko, čím nemyslím len fanúšikov, ale aj jeho kolegov, no argumenty proti týmto faktom neexistujú. No a že sa mu darí toto všetko s prehľadom ťahať, dokázal aj v závere roka 2016, kedy vydal svoj zatiaľ posledný sólový projekt Krstný otec. 

Práve toho sa týka aj dnes vydané piate pokračovanie dokumentárneho filmu s názvom Obraz doby, z ktorého sa dozvieš, ako prebiehala tvorba albumu, čo všetko musel Rytmus absolvovať po jeho vydaní a aká bola cesta až na pódium pred 7500 ľudí v bratislavskej Inchebe, kde ohromil Slovensko koncertom so symfonickým orchestrom. Viac vás už však naťahovať nebudeme, pohodlne sa usaďte a vychutnajte si výsledok z dielne Paťovho dvorného kameramana Šuleho, ktorý ho prenasledoval počas celého roka 2016 a 2017. 

Domov
Zdieľať
Diskusia