Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. decembra 2017, 14:06
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Britská polícia chytila 21 kriminálnikov vďaka triku zo Simpsonovcov. Lacnému alkoholu a sladkostiam neodolal takmer nikto

ZAUJÍMAVOSTI SIMPSONOVCI
Uložiť Uložené

Policajti sa s najväčšou pravdepodobnosťou inšpirovali známym seriálom.

Geniálny nápad dostali príslušníci britskej polície v grófstve South Yorkshire. Už roky sa snažia chytiť tých najväčších zločincov v Spojenom kráľovstve, to však vôbec nie je jednoduché. Aj napriek tomu, že polícia disponuje menami, adresami i fotografiami obvinených a podozrivých, na svojich adresách sa samozrejme drvivú väčšinu času nezdržujú a môžu sa nachádzať v podstate kdekoľvek na svete.

Príchod vianočnej sezóny sa tak South Yorkshire Police rozhodla využiť na odchytenie týchto kriminálnikov a celkovo na ich jednoduchý trik skočilo až 21 zločincov. Samozrejme, nabehnúť do zločincovho domu s policajným komandom a očakávať, že niekto vnútri bude, je hlúpe. A tak miesto toho pripravila britská polícia rafinovanú pascu a na adresy zaslala ponuky vianočných darčekových košov plných kvalitného alkoholu či vianočného pudingu za skvelú cenu.

Čakal by si, že profesionálni zločinci niečo podobné prekuknú, no nie. 21 z nich si dohodlo stretnutie s kuriérom fiktívnej spoločnosti Herald Hampers, ktorú polícia rýchlo založila. Samozrejme, na miestne stretnutia však nečakal kuriér s vianočným balíkom plným dobrôt, no príslušníci policajných zložiek, ktoré si dotyčného zločinca poriadne podali.

Britská polícia chytila 21 kriminálnikov vďaka triku zo Simpsonovcov. Lacnému alkoholu a sladkostiam neodolal takmer nikto
Zdroj: South Yorkshire Police

Pokusy o vraždu, krádeže, daňové podvody, opitá jazda, nebezpečná jazda či drogové prípady - toto všetko sa za  nedávne obdobie podarilo ľuďom, ktorých následne polícia jednoduchým trikom dostala do väzenia. Internet však došiel na to, že polícia nápad pravdepodobne nemá z vlastnej hlavy a pochádza od tvorcov legendárneho seriálu Simpsonovci.

Odporúčané
Najlepšie vtipy a hlášky zo Simpsonovcov. Pamätáš si, v ktorom diele zazneli? Najlepšie vtipy a hlášky zo Simpsonovcov. Pamätáš si, v ktorom diele zazneli? 20. júla 2022, 9:50

V epizóde Lisa the Sceptic naláka policajný zbor Springfieldu mnohých obyvateľov do policajnej lotérie s možnosťou získať motorový čln a samozrejme, do ich pasce sa chytí aj Homer, ktorý má problémy s parkovacími lístkami. Práve prípad britskej polície sa na zápletku epizódy až príliš podobá.

Domov
Zdieľať
Diskusia