Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2017, 20:46
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Mladí ľudia majú divokejší sex než v minulosti. Podľa vedcov sa snažia experimentovať aj napriek tomu, že to jeden z partnerov nechce

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Sex mladých ľudí je dnes omnoho experimentálnejší než v minulosti.

Čím sa doba posúva ďalej, tým pikantnejší sexuálny život majú mladí ľudia, tvrdí štúdia publikovaná v Journal of Adolescent Health. Tá už od roku 1990 študovala všetky možné aspekty sexu mladých ľudí a celkovo sa zatiaľ zapojilo až 45 000 subjektov vo veku šestnásť až dvadsaťštyri rokov. Možno by si z pozorovania voľným okom usúdil, že prvý sex sa dnes deje omnoho skôr, než tomu bolo v minulosti a často sa popúšťa uzda i fantázii.

Samotné čísla z výskumu však podobné myšlienky vyvracajú; priemerný rok života, kedy sa udeje prvý sex, aj naďalej ostáva šestnásť a je tomu už od roku 1990. Bozkávanie a menej intímne záležitosti sa však zo šestnásteho posunuli už na štrnásty rok života. Páry však dnes i viac experimentujú, v roku 1991 zažil len jeden muž  z desiatich, zo vzorky 16 až 24 rokov, orálny, análny i vaginálny sex, no dnes už ide o jedného zo štyroch mužov, pričom najväčšie veci sa dejú práve vo veku šestnásť až osemnásť rokov.

Mladí ľudia majú divokejší sex než v minulosti. Podľa vedcov sa snažia experimentovať aj napriek tomu, že to jeden z partnerov nechce
Zdroj: unsplash.com

 

Podľa autorov štúdie je však dnes mnoho sexu mladých ľudí len o samotnom sexe a nič viac - nie o vzájomných emóciách a pocitoch. Navyše, ľudia dnes vraj menej dokážu vyjadriť svoje potreby, pocity a to, čo vlastne v spálni preferujú a miesto toho sa neustále otvárajú novým zážitkom, čo môže mať za následok nespokojnosť jedného z partnerov. Vedcov rozhodne neprekvapuje snaha mladých ľudí ísť s trendami a experimentovať, na záver však dodávajú, že by sa možno hodilo viac sociálneho kontaktu a kontextu medzi samotnou dvojicou.

Domov
Zdieľať
Diskusia