Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Nedeľa 8. 12. 2019 meniny má Marína

hľadaj na refresheri

Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.
Odporúčame zapnúť browser notifikácie, ak budeš prihlásený na Refresher s týmto zariadením.
Sponzorovaný obsah

Tento článok je sponzorovaný obsah American Bistro

Čo je sponzorovaný obsah?

Inzerent dodal podklady ku článku, definoval, čo má článok obsahovať a komunikovať, text písal na základe zadania niekto z Refresheru.

Gastro - Prevádzky
8
Denisa Bodková
28. november 2017, 12:44

Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac

Až 200 g kvalitného bio mäsa v každom burgri! A tebe sa budú už len pri pohľade naň zbiehať slinky.

Denisa Bodková
28. november 2017, 12:44
Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac
Zdroj: Nicole Lieskovská
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
8
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.
Sponzorovaný obsah

Tento článok je sponzorovaný obsah American Bistro

Viac info

„Jeme mäso, ktoré milujeme a robíme to, čo nás baví.” S týmto sloganom nás privítali sympatickí chalani z bistra, ktoré od júna tohto roku vypĺňa priestor na frekventovanej Štefánikovej ulici v Bratislave. S otvorenou náručou a širokým úsmevom na nás zapôsobili od prvého momentu, a to sme ešte nedostali ani najesť! Aby sme len tak na darmo nevychvalovali, American Bistro je miesto, kde ti pripravia šťavnatý burger až s 200 g kvalitného bio mäsa z voľného chovu v poctivej žemli s domácimi hranolkami, a to určite osloví aj náročnejšieho gurmána. Aký príbeh stojí za zrodom tohto príjemného konceptu nám rozpovedali dvaja mladí majitelia Marko a Šimon. 

 

Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac

 

Ahojte, chalani! Tak nám prezraďte, ako ste sa dostali do gastra?

M: Moji rodičia mali vždy predstavu, že budem právnik alebo najlepšie prezident (smiech). Moja babka našťastie veľmi skoro zistila, že jediné, čo dokážem naozaj poriadne robiť, je variť. Najprv som chcel ísť za kuchára, no dostal som sa na hotelovku a to bol môj skromný začiatok v gastronómii. 

 

Š: Ja som sa od malička uberal úplne iným smerom. Chodil som na zdravotnícku školu a som, prosím pekne, farmaceutický laborant. Chcel som ísť na vysokú školu, no zamyslel som sa nad tým, že ma vlastne učenie príliš nikdy nebavilo, tak som sa  rozhodol zamestnať ako laborant. Paradoxne mi na testoch zistili, že nemôžem prichádzať do kontaktu s chemikáliami, čo teda úplne menilo celú situáciu. K vareniu som mal vždy veľmi blízko a obaja s bratom sme sa začali prirodzene uberať týmto smerom. Pochádzame zo Senca, kde mala naša mama jasle pre deti a tam sme im začali variť. Takže sme si naozaj dávali záležať na kvalite. :)

 

Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac

 

Marko, o tebe vieme, že si neskôr v gastre zotrval, varil si aj pre známejšie reštaurácie. Ako teda vznikol nápad, ísť si otvoriť vlastnú? Chcel si začať robiť sám na seba? 

M: Áno, preskákal som si v gastre toho celkom dosť, no časom som zistil, že práca vo veľkých reštauráciách ma nenapĺňa. Dostal som sa do fázy, keď som mal všetkého plné zuby a jednoducho som potreboval zmenu. Bol to síce dosť odvážny krok z mojej strany, no prečo to neskúsiť. Išli sme do toho spolu s bratom, keďže sme zo Senca, prvotný plán bol, otvoriť bistro tam. Na Bratislavu sme sa popravde ešte necítili. Našli sme si teda priestor, prerobili ho, zariadili, no a nakoniec to nevyšlo. Rok a pol sme čakali na otvorenie, nič sa nedialo, prestalo nás to baviť a tak sme začali rozmýšľať nad hlavným mestom. 

 

Za ten rok a pol, čo reštaurácia v Senci stála, ste našli odvahu ísť do Bratislavy?

Š: Dá sa to tak povedať. Za ten čas sme toho stihli veľa poskúšať, vytvoriť si nové recepty, pozývali sme k sebe domov kamarátov a varili sme pre nich. Môj brat za štyri dni kompletne odpálil trúbu (smiech). 

 

M: Paradoxne nás to čakanie obohatilo. Vychytali sme tie správne chute, poskúšali, čo ľuďom chutí a čo nie a plní nadšenia sme začali hľadať priestor v Bratislave. Ten sme našli, a jednoducho sme sa pustili do toho. 

 

Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac

 

Prečo práve burgráreň? Nemáte pocit, že ich je v Bratislave už dosť?

M: Také to pravé americké bistro nie je. My máme radi streetfood a tešili sme sa, keď konečne prišiel na Slovensko. V zahraničí sme ho obdivovali a v podstate sa nám páči celková idea toho, že ide o notoricky známe recepty, ktoré vedia spraviť aj ľudia, čo nemajú gastro vzdelanie. Je to jednoduché, chutné, za primeranú cenu a človek sa z toho, samozrejme, aj naje.

 

Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac

 

Takže ste si inšpiráciu priniesli zo zahraničia?

M: Moja bývalá priateľka rada cestovala, tak sme spoločne niečo pochodili. Vtedy som to nejak začal vnímať. Behali sme po Európe, či už Berlín, Budapešť alebo Praha. Tam to už dlhšiu dobu veľmi ide. U nás je to síce ešte stále v plienkach, no máme pocit, že ľuďom je to sympatické a vyhľadávajú to. 

 

Na čom ste postavili jedálny lístok, aby bol čo “najamerickejší”?

Š: Hah, samozrejme burgre, no nezabudli sme ani na sendviče a pridali sme Tex-Mex. Niekoľkokrát sme upravovali jedálny lístok, kým sme prišli na tú správnu kombináciu, takže sme si dali naozaj záležať. 

 

M: Chceli sme variť americkú kuchyňu čo najvernejšie. Tex-Mex bol takým dodatkom, ide o "poameričštenú" mexickú kuchyňu. Tex-Mex bol vlak, ktorý šiel z Texasu do Mexika a jednoducho sa nám zapáčilo to pridať do konceptu. Nájdete u nás všetko, čo patrí k Amerike v kombinácii s našimi najkvalitnejšími surovinami. Máme bio mäso, kvalitné hovädzie, pulled chicken pre nežnejšie pohlavie, lokálne suroviny, home-made omáčky, poctivé domáce žemle s najrôznejšími príchuťami, napríklad wasabi alebo cibule. Domáce limonády, kvalitný alkohol, čerstvo napečené peanut cheesecake priamo od majiteľa bistra. Blue cheese burger s domácimi hranolkami či marinované hovädzie mäso podávané vo wasabi žemli. Každý hamburger má v sebe až 200 g bio mäsa z voľného chovu. Takže ak si hladný, čakáme ťa s otvorenou náručou. A ak nie si, minimálne ťa pohostíme tekutým menu v podobe Gin Tonicu z toho najlepšieho alkoholu. Gin Tonic je naša srdcovka a nájdete ho u nás na niekoľko spôsobov!

 

Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac

 

American Bistro je otvorené od júna. Určite ste už mali možnosť zistiť, čo vašim zákazníkom najviac chutí. 

Š: Záleží aj na tom, či su to Slováci alebo turisti. Sú ľudia, ktorí chodia vyslovene len na burgre. Dajú si klasiku v podobe cheeseburgru alebo ochutnajú náš bistro burger. Keď chcú poradiť, odporučíme jednozačne sendviče. Väčšinou ide o známejšie veci, ktoré ľudia už niekde videli, počuli a to si vyberú. Samozrejme, k nám ľudia chodia aj na "menučka", ktoré máme v ponuke každý pracovný deň. 

 

M: Máme jedného stáleho zákazníka, ktorý k nám chodí už od samého začiatku. Na naše prekvapenie sme zistili, že je pravý Američan a to, že mu u nás chutí, berieme ako veľký kompliment. Dosť nám radí, čo v amerických dinneroch aktuálne fičí a čo na Slovensku nikde ešte nie je. No, kto už iný by to mal mať ako American Bistro?

 

Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac

Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac

 

Vieme, že v januári prichádzate s novým jedálnym lístkom. A to len pol roka po otvorení. Aké novinky prinesiete?

M: Na začiatku sme sa báli ísť von s úplne neznámymi vecami. Od kedy sme otvorení, všímame si, čo ľuďom chutí, čo vyhľadávajú, za akým burgrom či sendvičom sa sem vracajú. A tým, že aj my jeme to, čo varíme, chceli sme lístok trochu obmeniť. Môžem prezradiť, že to bude bomba a nájdete tam aj veci, ktoré by pravé americké bistro malo mať a nikde to tu zatiaľ nie je. 

 

Š: Hlavne, nech všetkým chutí. My radi jeme, varíme, čo nám chutí a snažíme sa to robiť čo najlepšie. Mali sme dosť času si preklepnúť všetkých dodávateľov, ktorí tiež posľubovali hory doly a výsledok bol hrozný. Dnes máme na našu malú prevádzku až cez 35 dodávateľov. Dali sme si veľmi záležať na tom, odkiaľ máme mäso, nech nie je z veľkovýroby, uprednostňujeme menších dodávateľov, lokálne suroviny, všetko od hranoliek, omáčok, až po žemle máme domáce. Človek veľmi rýchlo zistí, či je jedlo kvalitné alebo nie. 

 

Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac

 

A čo váš tím ľudí? 

M: Dnes na vlastnej koži zisťujem, že viesť dobrú prevádzku nie je také jednoduché, ako som si možno v minulosti myslel. S bratom chceme viesť dobrý tím mladých ľudí, ktorý bude odvádzať kvalitnú robotu a zákazníci sa sem budú vracať aj kvôli nám. Lebo povedzme si na rovinu, servis v reštauráciách na Slovensku sa má ešte veľa toho učiť.

 

Vieme, že aj v gastre sú určité trendy. Sledujete ich?

M: Keď sme boli malí, mami nás za odmenu brávali na pizzu. To bol trend minulosti. Dnes sú tu burgre, hotdogy, sushi či veggie food. Chceme si zachovať svoju podstatu, American Bistro je jednoznačne o šťavnatom hovädzom uloženom v teplej čerstvej žemli. No ak nechceme zaspať, musíme nazerať aj trendom. 

 

Š: Naša cieľová skupina je dnes už oveľa viac gastronomicky vzdelaná, ako to bolo v minulosti. Nechceme odmietnuť zákazníka s tým, že nemáme bezlepkové pečivo alebo nevaríme alternatívu vegetariánskej Quesadilly. Takže áno, naje sa u nás aj vegetarián.

 

Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac

 

Kde sa vidíte v budúcnosti? Chceli by ste viac prevádzok?

Š: Momentálne si nevieme predstaviť, že by sme viedli viac ako jednu. Venujeme tomu maximum času, veľa sme do bistra investovali, a to nielen peňazí, ale hlavne energie. 

 

M: Nechcel by som viac prevádzok. Reštaurácia vyžaduje veľa pozornosti a neviem si predstaviť, že by som sa dokázal venovať ďalšej. American Bistro sme otvárali kvôli istej slobode, aby sme varili to, čo chceme my a neviem si predstaviť, že by som predal niekomu franšízu a on by do toho nebol schopný dať to čo ja a nakoniec by mi pokazil značku. Samozrejme, je to hudba budúcnosti, ale momentálne to vidíme takto.  

 

Šťavnaté mäso v poctivej žemli s domácimi hranolkami a bohatou oblohou? V Bratislave ťa víta americké bistro, ktoré prináša o čosi viac

 

Viac sa dozvieš na ich web stránke,  Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Tento článok je sponzorovaný obsah American Bistro Tagy: gastro, burger, american bistro
Ohodnoť článok
55
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
Najčítanejšie
Záleží nám na súkromí čitateľov. Práve aj z toho dôvodu ti poskytujeme detailné informácie o tom, ako využívame súbory cookies a iné technológie zabezpečujúce správne fungovanie a rozvoj stránky. Pre viac informácií si prečítaj naše Zásady ochrany osobných údajov , kde nájdeš ako používame súbory cookies, prípadne sa oboznám Podmienkami používania portálu platných od 24.5.2018. Spracovaniu cookies môžeš zabrániť, alebo zmeniť svoje preferencie v nastaveniach internetového prehliadača, prípadne pre detailnejšie nastavenie klikni na viac možností nižšie.
Upozornenie na právo nastavenia ochrany osobných údajov na Refresheri

Vzhľadom na existujúce a aj chystané zmeny v zákonoch ti dávame možnosť detailného nastavenia spracovania osobných údajov a preferencií spojených so spracovaním osobných údajov.

Prečítaj si možnosti, posuň zobrazenie nadol, nastav si svoje preferencie a klikni na tlačidlo súhlasím, keď budeš chcieť pokračovať do služieb Refresheru. Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie v tvojom prehliadači. Sú natoľko dôležité, že ich budeme musieť použiť pre zapamätanie si toho, že si toto okno potvrdil/a, v opačnom prípade by sme ti ho museli zobrazovať znova a znova.

Údaje, ktoré spracovávame, keď používaš Refresher
Zo strany Refresheru zbierame tieto osobné údaje:
  • Keď navštíviš Refresher, uchovávame si informácie o tom, ktoré články si prečítal, identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, alebo IP adresu v prípade prihlásenia do účtu, súbory cookie a poloha.
  • Pri prihlásení do účtu e-mailovú adresu
Prečo zbiera Refresher tieto údaje:
  • Na zlepšenie kvality našich web stránok a vývoj nových webových služieb
  • Na vykonávanie analýz a meraní, s cieľom pochopiť, ako sú naše web stránky využívané
  • Na to, aby sme nezobrazovali obsah, ktorý si už videl
  • Pre zobrazovanie prispôsobenejší obsah, ako sú napríklad relevantnejšie články
  • Pre schopnosť identifikovať ťa ako užívateľa pri prihlasovaní do svojho účtu
Zbierame údaje pre partnerov a reklamné siete:
  • identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, súbory cookie a poloha.
Prečo zbierame tieto údaje pre partnerov, tretie strany a reklamné siete:
  • Na to, aby mohli fungovať a zobrazovali relevantnejšie a užitočnejšie reklamy.
Zoznam reklamných sietí a nastavenia reklám

Nevyhnutné osobné údaje - cookies - pre zobrazovanie reklám zbierame pre nasledujúce spoločnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
Formulár kontakt v súvilosti s osobnými údajmi >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

 

Možnosť vypnúť si personalizovanie reklám a zbieranie osobných údajov pre jednotlivých partnerov:

Upraviť nastavenia typov reklám Google - personalizovanie od spoločnosti Google

Upraviť nastavenia typov reklám AdForm - personalizovanie od spoločnosti AdForm

 

Svoje nastavenia pre všetky ostatné reklamné siete, aj tie, ktoré na Refresheri nenájdeš, si vieš prezrieť na stránke youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Meranie návštevnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránok používajú na zlepšenie funkčnosti svojich stránok údaje zhromaždené službou Google Analytics. Zhromažďovanie údajov môžete deaktivovať tak, že si stiahnete a nainštalujete doplnok pre svoj prehliadač.

Stiahnuť doplnok pre prehliadač

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Spoločnosť Gemius podobne ako služba Google Analytics vyhodnocuje a meria návštevnosť na niektorých webových stránkach. Na meranie využíva Cookies, ktoré si môžeš deaktivovať vo svojom prehliadači.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využívame na analýzu návštevnosti a správanie sa užívateľov. Vytvára nám mapu aktivity návštevníkov, na webových stránkach, ktoré vizualizuje a vyhodnocuje. Tieto informácie nie sú zbierané vždy, nikdy nie sú spárovateľné s aktivitami užívateľov a teda nie je možné identifikovať jednotlivcov, ale Hotjar ti môže nastaviť súbory Cookies.

Ovládacie prvky súvisiace s prehliadačom

Nastavenia súborov cookie

Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie vo vašom prehliadači a slúžia na zlepšenie prostredia pri používaní internetu.

Ak napríklad na určitom webe nastavíte predvolený jazyk, súbory cookie pomôžu prehliadaču zapamätať si túto voľbu. Niektoré alebo všetky súbory cookie môžete tiež zablokovať, to však môže viesť k zastaveniu fungovania niektorých funkcií na internete.

Mnoho webov napríklad vyžaduje zapnuté súbory cookie vtedy, keď sa chcete prihlásiť. Informácie o tom, ako upraviť nastavenia súborov cookie, nájdete v zdrojoch pomocníka vášho prehliadača.

Zásady ochrany osobných údajov

Prečítaj si naše Zásady ochrany osobných údajov

Ďalšie informácie o tom, ako Refresher používa na zlepšenie služieb
  • Prihlasovanie - pre účely prihlasovania potrebujeme tvoju emailovú adresu.
  • Prispôsobenie - pre zistenie toho, čo ťa zaujíma, vytvárame tvoj unikátny profil. Ak nejaké informácie pozbierame, nájdeš ich vo svojich nastaveniach súkromia a profil môžeš upraviť, alebo zmeniť, alebo celé personalizovanie vymazať.
Ako zmeniť nastavenia spracovania osobných údajov?

Ak zmeníte názor, kedykoľvek tieto údaje môžete zmeniť na adrese https://refresher.sk/nastavenia/sukromie.
Ak nechceš vidieť toto okno, ak nás navštívíš z iného zariadenia alebo prehliadača, prihlás sa a tvoje preferencie si zapamätáme.