Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2017, 13:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nikto jej nechcel pomôcť zakryť jazvy po sebapoškodzovaní, ale napokon ju zachránil citlivý tatér. Od Aoife nepýtal ani peniaze

ZAUJÍMAVOSTI TETOVANIE
Uložiť Uložené

Mladá baba trpela psychickými problémami už viacero rokov.

Psychické zdravie človeka je jednou z najdôležitejších vecí v živote a ak sa dostaneš do mentálnej nepohody, len veľmi ťažko sa z nej vychádza von. Aj napriek mladému veku sa o tom presvedčila Aoife Lovett, ktorá má iba 19 rokov, ale v minulosti svoje psychické problémy riešila najmä sebapoškodzovaním, po čom jej na rukách zostali nepríjemné stopy v podobe jaziev. Dlho rozmýšľala, ako by si jazvy mohla nechať zakryť a napokon jej napadlo, že po správne umiestnenom tetovaní by mohli stopy po rezných ranách navždy zmiznúť, lenže odrazu sa objavil ďalší problém.

Vyskúšala sa dohodnúť s viacerými tatérmi, avšak žiadny z nich nebolo ochotný pracovať so zjazvenou pokožkou, čo ju dosť zaskočilo, ale našťastie nakoniec narazila na správneho človeka. Jej mama jedného dňa objavila Ryana Kellyho a jeho projekt Scars Behind Beauty, ktorý pomáha práve ľuďom zbaviť sa stôp po sebapoškodzovaní a keď sa s ním skontaktovala, okamžite si dohodli termín a onedlho jej ruky už zdobili tetovania, ktoré zakryli to, čo Aoife chcela zanechať v minulosti. Ryan tvrdí, že čiastočne chápe svojich kolegov, ktorí ju odmietli potetovať, pretože každý tatér chce, aby jeho dielo vyzeralo dokonalo, ale pri podobných životných situáciách je vždy ochotný pomôcť a to aj zadarmo.

Domov
Zdieľať
Diskusia