Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2017, 11:44
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple vyvíja headset, ktorý rozšíri našu realitu. Revolučný produkt by mal prísť na pulty obchodov do troch rokov

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Jabĺčko z Kalifornie kuje ambiciózne plány.

Množstvo výrobcov spotrebnej elektroniky začalo poslednú dobu venovať viac a viac pozornosti zariadeniam so schopnosťou rozšíriť realitu okolo nás o virtuálne objekty. Svoj projekt má ako Microsoft, tak aj Google alebo množstvo ďalších veľkých mien z technologickej sféry, a to vrátane spoločnosti Apple. O jej pripravovanom AR headsete sme síce už čo-to počuli, až teraz však vyplávali na povrch informácie, ktoré možno považovať za skutočne dôveryhodné. Prečo?

Tentokrát za nimi nestojí nejaký pochybný web, ale priamo Bloomberg, pričom ten, ako je už zvykom, cituje bližšie nešpecifikované a zároveň so situáciou veľmi dobre oboznámené zdroje. Novinka s vlastným displejom, vlastným čipsetom a vlastným operačným systémom by mala byť pripravená na používanie niekedy začiatkom roka 2020. Vývoj nevyhnutných technologických riešení hodlajú dokončiť v priebehu predchádzajúceho roka.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Ako už bolo spomenuté, headset podľa všetkého dostane vlastný hardvér, aby nebola potrebná kombinácia so smartfónom. Množstvo súčasných kúskov, predovšetkým pre virtuálnu realitu, ju od majiteľov vyžaduje, pretože v opačnom prípade nedokážu fungovať. To isté ale platí aj o softvéri, ktorý sa má volať rOS - reality operating system - a má zdielať spoločné základy s populárnym iOS. Samotné ovládanie môže prebiehať prostredníctvom dotykových panelov, hlasu alebo ručných gest, čiže nič neobvyklé. 

Domov
Zdieľať
Diskusia