Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2017, 17:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mark má doma 30-tisíc papierikov LSD. Pravidelne ho zatýkajú policajti, ale do väzenia ho poslať nemôžu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mark McCloud sa do LSD zamiloval pred dlhými rokmi.

Ľudia majú tie najrôznejšie záujmy a zrejme vo svojom okolí poznáš niekoho, kto zbiera známky či pohľadnice. Na druhej strane, existujú aj ľudia, ktorých nenapĺňa zbieranie obyčajných predmetov, a tak sa zamerali na trošku kontroverznejšie záležitosti. Mark McCloud je skvelým príkladom odvážneho človeka, pretože ešte pred desiatkami rokov dostal nápad, že by mohol namiesto známok zbierať LSD. Mark vyrastal v Argentíne a do americkej Kalifornie sa prisťahoval ako 12-ročný, pričom prvý kontakt s drogami prišiel už o rok neskôr v hoteli na pláži v Santa Barbare.

Prvý zážitok s LSD dopadol na výbornú, pretože Mark ho zhodnotil ako moment, v ktorom bol slepý a potom po prvýkrát začal vidieť. Jediný problém bol v tom, že LSD v tej dobe ešte nebolo dostatočne vizuálne atraktívne, keďže papieriky neobsahovali žiadne ilustrácie ani obrázky. Obrázky prišli začiatkom 70. rokov minulého storočia a tlačili sa vo veľkosti LP platní, aby sa mohli ľahko a nenápadne prepravovať.


Ako 17-ročný chlapec sa vďaka LSD dostal do inej galaxie, ako to o sebe sám tvrdí, čo v ňom prebudilo lásku ku zbieraniu, a tak si LSD nechával zarámovať a ukladal vo svojom dome. Najskôr ho nemal v rámoch, a tak ich často skonzumoval, preto radšej zvolil cestu rámovania. Neskôr v roku 1987 oslovil San Francisco Art Institute s otázkou, či by nechceli zorganizovať výstavu o LSD a vďaka svojim vedomostiam a skúsenostiam sa rýchlo zapísal do povedomia verejnosti ako odborník. Pravidelne ho kvôli jeho záľube zatýka americká polícia, ale zakaždým zistí, že ho nemôžu poslať do väzenia, pretože látky v papierikoch už viac nie sú aktívne. Momentálne ich má v dome viac ako 30-tisíc kusov a keď dostal otázku o tom, či sa ku LSD vie bez problémov dostať aj dnes, samozrejme trošku zahováral, ale napokon nepriamo odpovedal kladne.

 


Domov
Zdieľať
Diskusia