Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2017, 21:29
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

YouTube má nové logo. Populárny video web ho zmenil po dvanástich rokoch

TECH YOUTUBE
Uložiť Uložené

A nielen to.

Slovíčko Tube v červenej tube je po rokoch minulosťou. Google totiž prináša ako zmenu používateľských prostredí jednotlivých aplikácií, tak aj nové funkcie a trošku vynovené logo YouTube, kde sa po ľavej strane od textu objavilo ikonické tlačidlo play, ktoré vidíme pred spustením alebo po zastavení videa. Nejde teda o nejakú veľkú revolúciu, ale skôr bohatú evolúciu.

To najpodstatnejšie tu však je, že ide o prvú zmenu loga za uplynulých 12 rokov, čiže od samotného založenia, a preto z toho mnohé technologické weby doslova šalejú.

Web YouTube a jeho mobilná aplikácia pre smartfóny získali ešte viac minimalistickejší dizajn, ktorý okorenili vizuálnymi prvkami z obľúbeného Material dizajnu. Ten zdobí aj prostredie novších verzií čistého operačného systému Android, kde má medzi používateľmi celkom slušný úspech. Nie je preto žiadnym veľkým prekvapením, že ho internetový gigant rozširuje do ďalších služieb z obšírneho portfólia.

YouTube má nové logo. Populárny video web ho zmenil po dvanástich rokoch
Zdroj: Google

Viac detailov vrátane novej funkcionality skrýva video nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia